Curtile interioare ale cladirilor de la noi din tara sunt adesea ignorate din punct de vedere estetic. Sunt folosite ca spatii pentru depozitare sau simple locuri pentru fumat, in care doar o scrumiera serveste ca element de decor.
Curtea interioara, datorita pozitionarii acesteia este foarte importanta in configuratia cladirii, fiind cea mai expusa ochiului. Ceea ce inseamna ca trebuie sa completeze armonios imaginea casei. Aceasta este de obicei anexata casei si face trecerea de la interior la spatiul exterior.
Curtea interioara poate fi amenajat ca spatiu de relaxare atat in partea din fata a casei cat si in spatele ei. Curtea interioara nu trebuie confundata insa cu terasa unei case, mult mai mica si diferita ca structura si design.
Acest spatiu de amenajare, este destinat odihnei sau servirii mesei in aer liber si are ca punct central, de cele mai multe ori mobilierul, plantele, pavajul, masa si scaunele.
Uitati un top al celor mai frumoase si interesante curti interioare din lume:
1. Italia
Aceasta curte interioare apartine unei case de vacanta din Italia, este decorata in alb complet si este amenajata ca loc de relaxare. O masuta de cafea alba si o canapea, amandoua avand o arhitectura neobisnuita, dar care se integreaza perfect in pesiaj.
2. San Diego, SUA
De data aceasta avem o curte interioara nepavata care da impresia de curte din spatele casei amenajata pentru prepararea un gratar cu prietenii.
3. Seoul, Coreea de sud
Se diferentiaza de celelalte prin podeaua din lemn in mijlocul careia de afla plantat un copacel. Pe perioada verii ofera o priveliste spectaculoasa.
4. Oregon, SUA
In aceasta curte interioara este amenajata o gradina cu flori, tradus asta inseamna: natura in mijlocul civilizatiei.
Citeste si Decor pentru terasa si curte-idei practice
5. Paris
Aceasta curte interioara pastreaza aerul boem al cladirilor pariziene. In aceasta curte interioara sunt amplasate o masa si cateva scaune, plus o gradina verticala.
6. Los Angeles, SUA
Un copacel pe o podea de parceht, la asta se rezuna decorul acestei curti interioare. Stilul care s-a adoptat este minimialist, care se defineste prin eliminarea obiectelor inutile din decor.