Dormitorul decorat in culoarea albastra ofera un somn mai odihnitor

Potrivit unui studiu comandat de o companie hoteliera, persoanele care au dormitorul decorat in culoarea albastra au parte de un somn mai lung si mai relaxant. Acest fapt este determinat de inducerea unei stari de liniste si calm, care duce la incetinirea ritmului cardiac si la scaderea tensiunii arteriale.

Deschide Galeria

Spre deosebire de cei care au dormitoarele in culori precum maro sau violet, care au parte mai degraba de un somn mai scurt si mai agitat. In special de culoarea violet ar trebui sa ne ferim, deoarece este o culoare stimulatoare ce reduce numarul de ore dormite pe noapte la mai putin de sase.

Violetul este o culoare ce stimuleaza creativitatea si mintea inconstienta. Prin urmare o camera decorata in violet va provoca aparitia viselor foarte intense sau chiar a cosmarurilor, lucru care ne va face sa ne trezim neodihniti.

 

Citeste si Model de amenajare pentru un dormitor mic

Culoarea albastra este, conform codului culorilor, o culoare care induce calmul, care simbolizeaza unitate, siguranta si ordine, este culoarea care inspira armonie si incredere.

Studiile arata ca exista anumiti receptori in retina, care sunt sensibili la culoarea albastra. Acestia interactioneaza cu zone din creierul nostru care ne controleaza ritmul celor 24 de ore ale unei zile, afectand modul in care vom actiona si simti in tot timpul zilei. Este extrem de importanta interactiunea dintre lumina, somn si starea de veghe.

Culoarea camerei si a obiectelor din ea ne influenteaza starea de spirit. Prin urmare este extrem de important sa alegem decoratiuni care sa ne faca sa ne relaxam şi care sa ne induca o stare de liniste.

In galeria alaturata gasiti cateva poze in care puteti vedea cum arata niste dormitoare decorate in culoarea albastra, si poate va hotarati sa adoptati aceasta culoare si pentru dormitorul dumneavoastra.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole