Trucuri pentru aspirarea casei când ai un câine

Aspirarea casei când ai un câine poate fi o provocare, dar cu puțină planificare și strategii inteligente, poți menține casa curată și fără păr de câine.

Iată câteva trucuri care te pot ajuta:

Pregătirea:

Periază-ți câinele regulat: Perierea regulată a câinelui tău va ajuta la îndepărtarea părului mort și a resturilor de blană înainte de a aspira. Acest lucru va face aspirarea mai eficientă și va reduce cantitatea de păr care zboară prin aer.

Alege aspiratorul potrivit: Un aspirator cu perie rotativă este ideal pentru a îndepărta părul de câine de pe covoare și tapițerie. De asemenea, poți lua în considerare un aspirator cu un filtru HEPA pentru a captura alergenii și particulele fine de praf.

Pregătește casa: Strânge jucăriile, covoarele și alte obiecte care pot fi aspirate accidental. De asemenea, poți deschide ferestrele pentru a permite aerului curat să intre și pentru a îndepărta praful și părul de câine.

Aspirarea:

Începe cu zonele înalte: Aspira mai întâi tavanele, pereții și mobila înaltă pentru a îndepărta părul care s-a depus acolo.

Concentrează-te pe zonele cu trafic intens: Aspira cu atenție covoarele, tapițeria și alte zone unde câinele tău își petrece cel mai mult timp.

Folosește accesoriile: Utilizează peria rotativă a aspiratorului pentru a îndepărta părul de câine de pe covoare și tapițerie. De asemenea, poți folosi un furtun flexibil pentru a ajunge la colțuri și spații greu accesibile.

Aspiră frecvent: Aspira casa cel puțin o dată pe săptămână, sau mai des dacă ai un câine care năpârlește mult.

Curăță aspiratorul: După fiecare utilizare, curăță aspiratorul de praf, peria și filtrul pentru a menține performanța optimă și pentru a preveni acumularea de păr de câine.

Sfaturi suplimentare:

Folosește un spray antistatic: Un spray antistatic poate ajuta la reducerea cantității de păr de câine care se lipește de mobilier și tapițerie.

Pune o ștergătoare de microfibră în uscător: Adăugarea unei ștergătoare de microfibră în uscător cu hainele tale poate ajuta la îndepărtarea părului de câine.

Instalează un purificator de aer: Un purificator de aer poate ajuta la captarea alergenilor și a particulelor fine de praf, inclusiv a părului de câine.

Aspirarea casei când ai un câine poate fi o sarcină, dar cu puțină planificare și strategii inteligente, poți menține casa curată și fără păr de câine.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole