TUTORIAL: Cum se planteaza pomul Kaki? (VIDEO)

Fructele kaki sau “persimmons” sunt foarte populare in Europa si in Statele Unite ale Americii, dar in Romania inca nu si-au facut intrarea intr-un mod foarte vizibil. Avand un aspect combinat, care seamana cu o rosie, de culoarea piersicii si o forma cu o usoara tenta de mar. Acest “mic miraj” este un fruct considerat exotic, dar care poate creste in conditii optime si in Romania.

fructe kaki coapte pe creanga
Deschide Galeria

Kaki este un fruct extrem de delicos si foarte usor de mancat, avand doar un sambure central, similar cu cel al caisei.

In prima faza, vom explica cum se planteaza un pom kaki, plecand de la stadiul de samanta, dupa care vei putea urmari si un filmulet despre ce trebuie sa faci cand plantezi un pom tanar.

Dupa ce ai cumparat un fruct kaki de la magazin, care se gaseste in majoritatea hypermarket-urilor de la noi, scoate samanta din interior. Aceasta samanta trebuie pusa intr-un prosop de hartie, foarte bine udat, dupa care, impreuna cu hartia uda in care este, samanta trebuie plasata intr-o punga vidata, pentru a crea efectul de sera.

In aproximativ 2 saptamani, daca ai tinut punga bine umezita si intr-o zona calduroasa din casa, vei vedea deja primele semne de germinare ale samburelui de kaki.

De aici nu iti ramane decat sa plantezi samanta germinata intr-un ghiveci destul de mare, deoarece face radacini lungi intr-un timp foarte scurt. Sa nu te sperie faptul ca samanta ar putea iesi la suprafata, deoarece asa creste acest pom.

Nu iti ramane decat sa astepti si sa uzi bine de tot pamantul in care ai plantat pomul kaki, iar fructele de care te vei bucura vor fi extrem de delicioase si vor fi savurate de tine si de intreaga familie!

Spor la plantat! Spor la cules!

 

TUTORIAL: Cum se planteaza kaki de la stadiul de samanta?

 

 

TUTORIAL: Cum se planteaza un pom kaki?

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole