La o prima vedere, ceea ce a realizat Onishi Yasuaki pare a fi o panza imensa de paianjen, insa in realitate este vorba despre o instalatie creata manual care contine 3 feluri de materiale: crengi de copac, silicon fierbinte si uree cristalizata – material foarte des folosit in industrica chimica. Instalatia a fost numita “Vertical Emptiness”.
Cunoscut pentru instalatiile din membrane plastice, suspendate in aer cu ajutorul unui silicon negru fierbinte, artistul japonez s-a gandit sa abordeze un alt fel de concept cu ultima sa lucrare, “Vertical Emptiness”, “Goliciune verticala”.
Onishi Yasuaki a inceput prin a crea o structura din plasa, cu crengi de copac, care sa stea agatata de tavan, dupa care a turnat silicon fierbinte prin ea. Siliconul sta agatat, picurand si devine un conector vertical intre podea si tavan. Ureea cristalizata a aplicat-o peste lipici si crengile de copac, iar toate acestea au format un oarecare “peisaj”. Locurile goale sunt umplute cu ajutorul fortei gravitationale, actiunii, caldurii si cristalizarii.
Instalatia din crengi de copaci cu silicon si uree cristalizata inrameaza un concept inedit si interesant de privit si de analizat. Intreg “peisajul” arata ca unui iernatic, de parca ar fi niste fulgi de zapada care conecteaza si fac interactiunea intre podea si tavan.
Sursa foto: thisiscolossal.com