Uneltele necesare gradinarului incepator

Inainte de a te apuca de gradinarit trebuie sa citesti cate putin despre domeniu si sa te consulti cu cativa specialisti in gradinarit sau sa te sfatuiasca prietenii care au mai avut de a face cu plantele sau arborii din gradina.

Deschide Galeria

Dupa ce te vei consulta cu toti cei in cauza care iti vor oferi sfaturi si trucuri utile pentru a deveni un gradinar iscusit, vei avea nevoie de cateva unelte obligatorii pentru oricine va lucra in gradina sau in curte.

1. Stropitoarea

O stropitoare iti va fi mereu utila cand trebuie sa uzi plantele din curte, gradina sau din ghiveci. Asigura-te ca ai ales mai mult modele de stropitori, una mica pentru plantele aflate inca in glastre si una medie, inspre mare pentru plantele si pomii din gradina.

2. Lopata

Aceasta unealta este sfanta la casa omului, fiind utila pentru orice fel de lucrari pe care doresti sa le faci in curte.

3. Harletul

Harletul, “frate” cu lopata, te va ajuta de fiecare data cand trebuie sa sabi gropi in pamant pentru a planta flori sau copaci.

4. Grebla

O unealata nelipsita la casa oricarui gradinar, atat incepator, cat si experimentat, pentru ca aceasta ajuta la curatatul frunzelor si a altor buruieni sau frunze care iti incurca culturile.

5. Foarfeca de mana

Acestea sunt utile la taierea ramurilor vestejite ale copacilor si la tunderea frunzelor si a trandafirilor.

6. Foarfeca cu maner lung

In situatia in care copacii sau pomii din curtea ta sunt foarte inalti, va trebui sa apelezi la o foarfeca cu maner lung pentru a indeparta ramurile batrane si uscate.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole