YO! Home – Locuinta viitorului

YO! Home, noul concept de locuinte despre care se spune ca va revolutiona casele contemporane este un proiect de design inovator ce propune o solutie simpla si ingenioasa: multifunctionalitatea spatiului de locuit.

Deschide Galeria

Prin intermediul unor functii incorporate in perti, podea si tavan, unele parti ale camerei culiseaza si pun in miscare diverse piese de mobilier, acestea putand fi mascate sau descoperite cu usurinta, in functie de necesitati.

In acest apartament care are in principiu o singura camera, paturile, mesele şi alte obiecte de mobilier sunt ascunse in pereti si se pot schimba intre ele, prin simpla apasare a unui buton.

Astfel, intr-o camera cu o suprafata de doar 80 de metri patrati au fost incorportare functii specifice dormitorului, livingului, bucatariei si biroului. Un dormitor matrimonial poate fi coborat peste zona de relaxare care este situata putin sub nivelul podelei, astfel incat cele doua zone sa se imbine perfect.

Proiectul YO! Home respecta schema simpla si adaptabila a unei case traditionale japoneze care permite desfasurarea mai multor activitati in acelasi spatiu.

„Tehnologiile conceptului au fost folosite deja in designul automobilelor, al yachturilor si in teatru. Asadar era de mult timpul sa fie aplicate in conceptele de locuinte moderne. Arhitectura consacrata a scenei intervine aici cu principiile sale de baza – contragreutati si parti mobile care permit miscarea sigura, usoara si cu minimum de energie a componentelor mari, cum sunt un pat sau un perete. Elemente high-tech, cum ar fi senzorii si componentele electronice, vor face ca acest concept sa poata fi folosit cu usurinta si in conditii de siguranta de catre intreaga familie“, declara Simon Woodroffe. Arhitectul britanic a reusit sa transformate un apartament cu o singura camera intr-o adevarata casa a viitorului.

Iata si un reportaj despre YO! Home realizat de catre jurnalistii de la Channel 4.

Sursa inhabitat.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole