fbpx

10 modele pentru a crea un perete accent

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Crearea unui perete accent este o modalitate inedita de a scoate in evidenta un detaliu arhitectural, de a scoate din monotonie o camera sau pur si simplu de a aduce un plus de interes in decorul respectiv. Il puteti obtine prin diferite metode folosind diferite materiale.

Deschide Galeria

Una dintre cele mai simple variante este sa vopsiti un perete intr-o culoare diferita de culoarea de baza a camerei. Daca in amenajarea din prezent predomina neutrele atunci optati pentru o culoare intensa care sa iasa in evidenta. Roata culorilor va poate fi de ajutor in luarea unei decizii; puteti opta pentru culori complementare cum ar fi combinatia clasica – albastru cu portocaliul sau culori analog cum ar fi nuante de verde si albastru. Si aici puteti varia folosind tente si tonuri ale culorilor selectate.

Formele geometrice se numara printre tendintele moderne explorate in amenajari. Daca veti alege sa decorati un perete cu un tapet cu model geometric veti face o alegere foarte buna.

Creati un perete accent cu lemn. Puteti alege sa placati un intreg perete sau sa va limitati la nivelul tabliei de pat, daca ne referim la dormitor. Aceeasi idee poate fi pusa in aplicare si cu ajutorul pietrei. Un perete accent cu travertin va face din baia dumneavoastra una cu adevarat deosebita. 

Un tapet cu un model abstract sau pattern creat cu stencil (cu un sablon decorativ) este o idee interesanta de folosit pentru camera copiilor. Veti obtine un perete accent de exceptie cu vopseaua de tabla scolara in bucatarie, pe un dulap sau in camera unde se joaca copiii sau chiar in fata biroului. Veti putea scrie pe perete si desena in fiecare zi altceva. 

Un perete accent va aduce un plus de interes camerei, fiind locul in care se vor fixa toate privirile la intrarea in camera. Puteti miza pe acest aspect si aduce impreuna diferite piese de arta (tablouri) sau un colaj de fotografii. Pentru cei care iubesc cartile, peretele accent al camerei poate fi construit dintr-o biblioteca cu toate titlurile preferate; puteti adauga printre ele mici decoratiuni pentru un plus de interes. 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...