5 pasi pentru alegerea draperiilor potrivite

Desi poate va ganditi ca draperiile nu au o importanta in cadrul casei dumneavoastra, e bine sa stiti ca ele fac diferenta in cadrul amenajarii camerei. Vom dezvolta in cele ce urmeaza cinci pasi pentru alegerea corecta a perdelelor si/sau a draperiilor pentru casa.

Deschide Galeria

Draperiile dintr-o camera ar trebui privite ca o extensie naturala a fiecarei camere in parte. Uneori, din motive financiare, se opteaza pentru acelasi tip de draperie sau perdea in fiecare incapere, insa camerele difera intre ele, fiecare avand o tematica, stil si abordare specifice. Nu este obligatoriu sa le alegeti pe toate in acelasi timp. Acordati-va un ragaz financiar si decorati in timp camerele. E bine sa alegeti pe indelete modelul, textura si culoarea fiecarei perdele sau draperii in parte.

Culori si contrastele ofera camerei personalitate specifica si o individualizeaza in cadrul amenajarii per ansamblu. Uneori, exista aceasta gandire eronata cum ca perdelele sau draperiile ar trebui sa fie de aceeasi culoare precum cea a peretilor. Aceasta abordare functioneaza in spatiile cu pereti albi, in care perdelele diafane, albe, sustin luminozitatea incaperii, precum cele in stilul scandinav. E in regula sa folositi culori sau nuante diferite de cele existente pentru a oferi camerei un aspect unic. Si varianta nuantelor sau tonurilor apropiate de cele existente, in proportii mai inchise sau mai deschise sunt o optiune valabila.

Draperiile si perdelele imbraca o camera, asa ca textura materialului este si ea un factor de tinut cont atunci cand le alegem. O textura mai groasa va face camera mai plina si eventual mai calduroasa in zilele reci de iarna. Pentru un aspect romantic, puteti opta pentru catifea. Si modelul face o diferenta clara in ansamblul amenajarii; o varianta moderna este modelul geometric.

Stilul este important. Fie ca adoptati un stil modern, elegant sau mergeti pe o varianta mai relaxata cu nuante vii si modele cu print, alegeti astfel incat stilul sa se potriveasca cu amenajarea existenta, cu stilul dumneavoastra si mai ales cu personalitatea camerei. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole