15 modele de amenajari pentru bucatarii mici

Daca ar fi sa avem o putere magica pentru a mari spatiul camerelor, bucataria ar fi incaperea castigatoare. Insa, cum mai toate bucatariile pe care le-am intalnit au parte de dimensiuni reduse, revenim cu picioarele pe pamant si cautam idei, solutii si modele de amenajari din care sa ne inspiram. Iata cateva idei ce merita impartasite.

Deschide Galeria

Deseori am recomandat stilul scandinav pentru amenajarea bucatariilor. Simplitatea, dar si abordarea functionala, fac din acest stil unul potrivit pentru orice bucatarie mica si nu numai. Albul sau cremul sunt predominante in astfel de amenajari, rolul lor fiind acela de a mari vizual spatiul si a spori luminozitatea. Cu toate acestea, iti recomandam sa nu te feresti de culori mai indraznete. Foloseste pe portiuni mici, cum ar fi in zona dintre corpurile de mobilier (cu placi ceramice tip patchwork) sau chiar la dulapurile din zona inferioara. Ai putea incerca cu un tapet pe care sa-l integrezi pe partea cu masa sau de ce nu la fereastra (vezi modelul din galerie). Alege un imprimeu cuminte, in nuante care sa inveseleasca atmosfera.

O combinatie de culori pe care am intalnit-o recent este cea de gri si galben. Neasteptat de reusita si placuta! Merita sa explorezi aceasta varianta. Nu uita de un iluminat corect, in special in zona blatului de lucru.

E in regula daca nu iti plac culorile. Contrastul alb-negru nu se va demoda prea curand. Negrul, fie la nivelul pardoselii, al dulapurilor sau poate al chiuvetei sau scaunelor, vor crea profunzime si un plus de interes la nivelul decorului. Opteaza pentru un finisaj lucios, care sa reflecte lumina.

In ceea ce priveste dispunerea mobilierului, configuratiile in linie dreapta sau cele in forma literei L sunt cel mai des intalnite. Piese compacte, cu dulapuri care merg pana in tavan oferind astfel mai multa depozitare, sunt cele recomandate pentru a-ti oferi confortul necesar. Opteaza, in masura posibilitatilor pentru electrocasnice incorporate ca sa sporesti unitatea amenajarii.

Alege o masa rabatabila sau extensibila ca sa optimizezi spatiul disponibil. Daca spatiul este prea mic, renunta la masa si ia in calcul amenajarea unui blat mai lung pe care sa-l folosesti pentru luat masa. Atunci cand nu sunt folosite, scaunele se pot strange, eliberand circulatiile in bucatarie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole