6 plante care aduc energie pozitiva si iti purifica intreaga casa

Bunastarea unei locuinte nu tine numai de felul in care este construita, cum este amenajata si ce design i-am ales. Atat curatenia cat si starea de spirit sunt foarte importante pentru un trai calitativ.

Deschide Galeria

Oricat de frumos ar arata initial, o casa trebuie intretinuta ca sa isi mentina aspectul si confortul pe care cu totii ni-l dorim in locuinta noastra. Iar ca sa intretii un camin nu este tocmai usor si trebuie fii constant cu toate treburile casnice pe care le ai de indeplinit.

In afara de obiectele care tin de curatenie si te ajuta sa iti mentii casa ingrijita, stiai ca exista plante care purifica aerul (absorb gazele nocive si elibereaza oxigen)? Si mai mult decat atat, acestea absorb energiile negative si emana bunastare.

Printre plantele care purifica aerul si aduc energie pozitiva se numara:

Dracaena sanderiana, numita si “Bambusul noroc” este indicat sa o pui in recipiente de sticla transparenta si mereu sa aiba apa curata. Poti sa ornezi vaza cu decoruri speciale, care sa-ti infrumuseteze ambientul locuintei. De asemenea, bambusul atrage energie, noroc si reprezinta longevitate.

Feriga este o planta care retine poluarea si este cunoscuta pentru atributiile sale de Feng Shui. Ficusul se aseaza cat mai aproape de o fereastra, pentru a avea parte de cat mai multa lumina naturala.

Crassula mai este cunoscuta si sub denumirea de arbore de jad, iar specialistii in Feng Shui spun despre ea ca aduce buna dispozitie intr-o casa.

Ficusul este capabil de a prelucra si de a neutraliza substante poluante ca benzenul, amoniacul sau tricloretilena, fiind un bun purificator al aerului.

Jasminul sau iasomia nu mai are nevoie de nicio prezentare: se spune ca este un afrodisiac foarte puternic si ca atrage banii si iubirea. Levantica are un parfum extraordinar si in plus are proprietati de calmant.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole