6 tendinte de efect care vor domina in anul 2016

In fiecare an, designerii de interior lanseaza o serie de directii pe care ne indeamna sa le luam in considerare atunci cand ne dorim sa amenajam un decor intr-un stil actual. Noi am alcatuit o lista a celor mai fierbinti tendinte din acest an, numai bune pentru reimprospatarea atmosferei din casa ta in acest sezon!

Deschide Galeria

Albul si negrul, completate de nuante naturale

Anul acesta, tendintele ne indeamna sa folosim cat mai multe nuante pe care le regasim in natura, pe care sa le scoatem in evidenta ulterior prin contrastul cu tonuri de alb si negru. In acest mod, vom echilibra cu usurinta contrastul dintre culorile reci – calde.

Faianta cu modele geometrice

Pe langa iluzia optica pe care o creeaza, un astfel de pattern aduce modernismul in baia ta. In plus, se combina de minune cu marmura utilzata pentru chiuveta si platforma dusului.

Obiecte realizate artizanal

Textile din material tesut manual, obiecte sculptate manual sau accesorii inspirate din triburile nomade din Africa. Toate aduc un plus tendintelor acestui an!

Tapet cu accente aurii

Adauga o atingere de caldura, luminozitate si pretiozitate livingului sau dormitorului printr-un tapet cu accente glossy aurii. Alege sa decorezi un singur perete in acest mod, pentru a nu incarca prea mult camera.

Citeste si 5 tendinte actuale in design-ul de interior 

Design-ul de inspiratie scandinava

Amenajarile scandinave sunt fascinante prin simplul mod in care imbina utilul cu placutul, accentuand frumusetea unui spatiu prin detalii si forme simple. Paleta monocromatica alb-negru, lumineaza spatiul si ii scoate in evidenta toate detaliile dorite. De asemenea, modul in care este dispus mobilierul ii da acestuia un aspect degajat.

Tonuri de gri

Printre cele mai stilate trucuri de amenajare se regaseste si peretele gri presarat cu accente colorate care sa contrasteze cu acesta. Griul are grija sa uneasca toate celelalte elemente sub acelasi acoperis. Contrar asteptarilor, atmosfera pe care o creeaza este una de relaxare.

Sursa foto: pinterest

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole