5 tendinte actuale in designul de interior

Fiecare stil si fiecare epoca isi are trasaturile specifice. Nici designul de interior al secolului XXI nu face exceptie. In cele ce urmeaza, vom trece in revista cele mai importante tendinte si influente intalnite in amenajarile interioare in ultimii ani.

Deschide Galeria

Perete de caramida expusa

Despre acest trend am mai vorbit aici. Caramida poate fi veritabila, din structura peretelui sau caramida aparenta, adaugata pe perete, ca finisaj. Efectul asupra spatiului ne sugereaza un ambient vintage, rustic sau industrial. Contrastul dintre rugos si neted, impactul vizual si estetic sunt clar trasaturi ale prezentului contemporan, in care decoratorii exploreaza si combina cu indrazneala texturi si forme neconventionale.

Mix de scaune de diferite tipuri

Daca secolul XX era definit prin simetrie, iata ca acum, decoratorii mizeaza pe un “mix&match”, o combinatie de elemente si stiluri diferite, reinterpretate la nivelul amenajarii. Nu va sfiiti sa aduceti impreuna, in jurul mesei, diferite tipuri de scaune: unul clasic impreuna cu unul retro si cu unul modern, un taburet impreuna cu unul cu spatar, un scaun metalic cu unul din lemn. Diversitatea aceasta creeaza un centru de interes intr-o zona de dining, de exemplu.

Corpuri de iluminat suspendate

Le vedem peste tot in amenajari, in reviste, in magazine. Corpurile de iluminat suspendate sunt, fara doar si poate, folosite si integrate in amenajari pe scara larga. Se poarta fie un singur corp supradimensionat, fie un set de trei. Deasupra unei mese de dining sau a unei insule de bucatarie, un astfel de corp de iluminat este o trasatura definitorie a designului contemporan si un must-have pentru un decor deosebit.

Obiecte supradimensionate

Fie ca ne referim la un tablou pe peretele cu canapeaua sau la un corp de iluminat suspendat, aceste tipuri de decoratiuni se regasesc des in designul de interior al ultimilor ani. Si suntem convinsi ca acest trend nu va disparea prea curand. 

Placi ceramice tip Subway

Inspirate din forma si modelul placilor ceramice intalnite la inceput de secol XX in statiile de metrou din New York, acest tip de faianta, desi celebru de cativa ani buni, la noi abia incepe sa apara. Sunt o varianta chic pentru a decora spatiul dintre corpurile de mobilier din bucatarie. Se pot folosi in diverse variante, alb, negru, gri, dispuse orizontal, vertical sau in forma de spic. Se potrivesc la fel de bine si pentru baie. 

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole