Casa in forma de cutie – o infuzie surprinzatoare de alb si lemn

In 2014 am avut parte de cele mai surprinzatoare designuri de case. Case House sau casa in forma de cutie este una dintre acestea. Opera designerilor de la Jun Igarashi Architects, casa aparent banala pe exterior deschide o cutie plina de surprize pe interior.

Deschide Galeria

Forma originala a exteriorului prezinta cateva aspecte prin care s-a dorit animarea elementele simple. Astfel, panourile albe care alcatuiesc fatada casei au forme diferite, marimea lor scazand pe masura ce coboara spre partea inferioara a constructiei. Firele care pornesc de pe acoperis au fost fixate in dorinta ca plantele agatatoare sa se fixeze si sa creasca rotindu-se in jurul firelor pentru a asigura o zona de tampon intre interiorul si exteriorul casei, minimalizand poluarea sau zgomotul.

Mergand spre interior, ni se deschide o amenajare dinamica, asemanatoare unui loft cu scari din structura de otel, albe, care se curbeaza pe masura ce urca spre etajele din casa in forma de cutie. Scarile sunt de fapt, detaliul care dinamizeaza spatiul, facandu-l mult mai interesant.

Asocierea lemnului cu albul este trasatura predominanta a decorului, reliefand o structura curata, simpla dar placuta si primitoare chiar jucausa. S-a mizat pe un interior tip open space cu suficiente spatii de depozitare si o biblioteca inalta din tavan pana in podea. Designul minimalist predomina, liniile drepte imbinandu-se armonios cu spiralele create de curbura scarilor.

Desi ferestrele nu sunt foarte mari, casa beneficiaza de suficienta luminozitate gratie abundentei albului care amplifica lumina din exterior. Pentru a pastra cat mai fidel aspectul de cutie, ferestrele mari au fost inlocuite cu unele mici patrate, dar dese pentru a nu crea o atmosfera mult prea intunecata in interior. 

Sursa foto: design-milk.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole