Masca pentru calorifer – o abordare cu stil pentru amenajari moderne

Dupa cum spune vorba din popor ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna car, ne-am gandit sa abordam un subiect care nu este neaparat in ton cu sezonul: caloriferele si designul lor in interiorul casei noastre. Si cand alt timp mai potrivit decat vara atunci cand nu le folosim.

Deschide Galeria

Caloriferele ne sunt esentiale iarna. Fara ele nu am avea confortul termic necesar supravietuirii in anotimpul rece. Insa, de cate ori nu v-ati gandit ca si ele au nevoie de un upgrade pentru ca pur si simplu v-ati saturat de aspectul lor, in special pentru cei care au modelul clasic al caloriferului din fonta cu 10 sau 12 elementi. Si da, astazi ne adresam acelora dintre voi care isi doresc o schimbare la nivelul decorului, fie ea si minimala ca cea a schimbarii aspectului caloriferului.

Exista cateva optiuni prin care puteti realiza acest lucru. Prima si cea mai usoara este sa vopsiti caloriferul. Pentru ca vara apa nu circula prin ele, le puteti demonta si aplica un strat de vopsea alba sau de ce nu o alta culoare mai curajoasa, cum ar fi galben sau negru. Cu aceasta ocazie puteti face si procesul numit aerisire, prin care se elimina eventualele blocaje din interior care impiedica distribuirea uniforma a caldurii.

Apoi, exista varianta unei masti de calorifer prin care puteti ascunde fata inestetica a vechiului calorifer. Este o metoda simpla de a face o schimbare in decor, in special pentru cei care isi doresc o amenajare clasicizata, un soi de stil contemporan clasic redat prin linii, forme si texturi.

Pentru abordarile minimaliste, cu suprafete netede, albe, curate, exista diferite optiuni de radiatoare cu forme contemporane, excelente pentru amenajari originale. Chiar si pentru ele exista forme de masti care imbogatesc vizual decorul.

Acoperirea caloriferului poate fi partiala sau totala, in functie de preferinte. Se pot cumpara din comert sau realiza la comanda. Este o metoda sigura de a-i proteja pe cei mici de elementii fierbinti si de loviturile cu materialul dur. In plus, ganditi-va la latura pragmatica. O masca de calorifer va putea fi folosita ca suport pentru decoratiuni sau plante, fiind astfel un spatiu suplimentar in cazul unor camere mai mici.

Atunci cand il realizati la comanda aveti avantajul ca puteti realiza modelul dupa propriul gust si sa aveti o potrivire perfecta cu stilul in care ati decorat camera. Pentru a intelege mai bine felul cum impacteaza o masca de calorifer decorul, v-am pregatit in galerie cateva exemple de amenajari care sa va fie sursa de inspiratie. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole