14 idei creative de gradini in miniatura

Gradinile mari ne cuceresc, ne uimesc si ne acapareaza prin splendoarea si grandoarea lor, iar prin pomii si florile prezente in ele, emana un miros pur si simplu irezistibil, in fata caruia orice persoana se opreste pentru a se bucura de natura.

Deschide Galeria

Acesta este farmecul unei gradini mari, care are o varietate foarte larga de plante, flori si arbori fructiferi si nefructiferi in ansamblul ei, dar sa nu crezi ca o gradina mica este lipsit de orice farmec, ba dimpotriva.

Cand ne referim la o gradina mica, ne referim chiar la o gradina in miniatura, fiind un tip de amenajare exterioara cocheta care incepe sa prinda tot mai mult in randul micilor si marilor gradinari excentrici.

O gradina in miniatura poate incaparea pe o masa, pe un scaun, iar in unele cazuri chiar pe o farfurie. Ele pot fi gradini in adevaratul sens al cuvantului, avand plante si flori naturale care cresc in ele sau pot fi mini-gradini decorative, care au elemente din metal sau plastic, mimand natura pana la cele mai mici detalii.

Aceste gradini in miniatura vin in ajutor pasionatilor de gradinarit care nu au un spatiu adecvat la dispozitie pentru a-si amenaja gradina visurilor lor, iar apeland la lucruri si plante in miniatura vei avea parte de o mica bucatica din farmecul produs de o gradina de dimeniuni normale.

Gradinile in miniatura vin cu tot felul de idei de amenajare, avand incorporate in ele mobilier de exterior, plante micute si flori care nu depasesc 10 cm in inaltime si pot avea chiar si mici omuleti decorativi care sa se plimbe prin ele.

O astfel de decoratiune naturala sau artificiala poate fi o adevarata pata de culoare pe terasa casei tale sau chiar pentru ferestrele unor camere spatioase din oras, care tanjesc dupa putin natura in apropierea lor.

Avand in vedere spatiul redus pe care il ocupa aceste gradini in miniatura, poti apela la acest artificiu in orice situatie, fie ca stai la apartament, la o casa cu o curte foarte mica sau chiar la o casa unde ai un spatiu generos la dispozitie.

Sursa Foto: Pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole