O garsoniera de 23 mp surprinde prin decorul original

Intr-o amenajare de spatiu mic, fiecare metru patrat conteaza. Ne-o dovedeste din plin aceasta garsoniera de 23 metri patrati amenajata in cel mai functional spirit posibil.

Deschide Galeria

Pe noi a reusit sa ne surprinda. Vesela, colorata si in acelasi timp echipata cu toate cele necesare pentru un locuit confortabil, aceasta garsoniera ofera o veritabila sursa de inspiratie pentru oricine doreste sa amenajeze un spatiu mic.

Tanara beneficiara a acestei amenajari si-a dorit un spatiu luminos, cald decorat cu elemente care sa vorbeasca despre pasiunea ei pentru calatorit. Pentru ca singura nu a putut gasi solutiile potrivite unui astfel de spatiu, s-a hotarat sa apeleze la ajutorul unui designer care sa o ajute sa vada lucrurile dintr-o perspectiva cat mai functionala si coerenta.

Pentru 23 de metri patrati poate parea dificil sa conturezi fiecare functiune in parte. Dificil, dar nu imposibil pentru ca putem vedea in aceasta garsoniera cum bucataria, livingul, spatiile de depozitare se inlantuiesc coerent si se imbina armonios fara a lasa impresia de aglomerare.

Bucataria, desi am putea sa-i spunem mai degraba chicineta, este excelent conturata in contextul spatiului. Intr-un plan deschis ce comunica cu camera, dispunerea paralela a mobilierului ofera si spatiu pentru gatit, dar si pentru depozitat. Peretele placat cu oglinzi reuseste sa ofere profunzime spatiului si mai ales sa creeze iluzia ca bucataria pare, de fapt, mai mare. Electrocasnicele sunt incastrate pentru un plus de unitate, iar albul mobilierului precum si lumina naturala amplifica intr-un mod fericit spatiul. Si pentru ca orice casa are nevoie de un loc pentru luat masa, iata-l si aici, ingenios amenajat in continuarea bucatariei. Practic, mobilierul bucatariei se prelungeste sub forma unui divan la fereastra si a unui corp cu sertare. In acest fel, spatiul primeste mai multe zone de depozitare, dar si loc de sezut in jurul mesei.

Pentru zona de living, canapeaua aleasa se integreaza perfect in spatiul restrans. Fiind extensibila joaca rol si de loc pentru dormit. Dupa cum spuneam mai sus, alegerea tematicii tabloului nu este intamplatoare. Alaturi de televizor si etajera se contureaza un mini-living placut.

Cromatica calda predominanta ajuta spatiul sa para mai luminos si mai primitor. Tapetul galben cu motiv floral se regaseste in toate functiunile din locuinta, urmarind o continuitate vizuala care atrage atentia indiferent de coltul in care privesti. Nuantele vesele, deschise imprima amenajarii un aer primavaratic, usor feminin, potrivit de altfel cu personalitatea beneficiarei.

Nu putem ignora nici baia. Aici, tavanul albastru-turcoaz cu siguranta te va surprinde. In plus, colajul de pe perete marcheaza una din cele mai frumoase calatorii realizate de tanara.

Design: Desatori.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole