Care este sistemul de supraveghere potrivit pentru casa

Nevoia de securitate este una primara. Abia cand ne simtim in siguranta putem fi cu adevarat multumiti si ne putem urmari traseul vietii fara a resimti panica. In timp ce siguranta locului de munca sau siguranta in spatiile publice depind de multi factori independenti de noi, siguranta familiei noastre si a bunurilor noastre, depinde exclusiv de noi.


Deschide Galeria

Daca v-ati mutat in casa voastra si vreti cu adevarat sa va bucurati de ea fara griji suplimentare atunci va trebui sa va asigurati perimetrul locuintei si sa stiti mereu ca sunteti in control asupra lui. Ceea ce veti reusi instaland un sistem de supraveghere. In cele ce urmeaza va vom da cateva sfaturi pentru a alege un sistem de supraveghere potrivit.

Ca in cazul oricarei achizitii noi, sunt cateva caracteristici de baza pe care trebuie sa le implineasca acest sistem de securitate. In primul rand va trebui sa decideti daca ca doriti un sistem de supraveghere IP sau unul analogic.

Primul aspect pe care il veti avea in vedere este cu siguranta costul. Sistemele de supraveghere analogice sunt construite pe tehnologia veche, implicit costurile lor sunt reduse, insa manopera procesului de instalare si punere in functiune este un cost pe care sistemele de supraveghere IP nu il implica. La final, diferenta de pret intre ele este prea mica pentru a conta.

Camerele de supraveghere analogice inregistreaza imaginea si o redau pe un televizor, DVR sau DVD player. Camerele IP functioneaza pe servere online, se conecteaza la un router si imaginile pot fi urmarite de pe orice calculator aflat in retea. Prin urmare, in privinta fiabilitatii, camerele IP sunt o optiune buna.  

In ceea ce priveste luminozitatea, sistemele de supraveghere analogice inca nu au fost depasite de sistemele IP. O camera analogica va capta imaginea la fel de bine si pe timp de zi si pe timp de noapte, in timp ce una IP va functiona mult mai bine in lumina puternica. Pe de alta parte, claritatea imaginii in cazul unui sistem de supraveghere IP este net superioara unuia analogic.

Aceste doua aspecte fac sistemele IP sa fie excelente pentru spatii de birouri sau comerciale si pe cele analogice bune pentru casa sau proprietati mici. De asemenea, distanta este un factor care afecteaza calitatea imaginii in cazul camerelor analogice de aceea curtile mici sunt usor de acoperit, insa pentru o parcare de supermarket sau un depozit sunt problematice. In general, camerele IP pot avea pana la 10MP, in timp ce analogicele 0,5MP.

Decizia se afla in mainile voastre, insa recomandarea, indiferent de tipul de proprietate pe care il detineti este sa optati pentru sisteme de supraveghere IP pentru ca sunt mai practice, ofera calitate mai buna a imaginilor redate, pot fi accesate de oriunde si sunt simplu de instalat si utilizat.  

 

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...