Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești mobilierul vechi cu piese moderne si stilate? În acest caz, ai de făcut alegeri dificil, unori, din cauza abundenței de stiluri, forme și culori, cu care ești îmbiat la cumpărături.Cum să alegi mobilă living, pe ce să te concentrezi din oferta și tendințele actuale? Vrei să îți amenajezi livingul cu mobilier modern și stilat, sau preferi stilul clasic sau rustic? Desigur, alegerea mobilierului influențează stilul locuinței tale, pe lângă alți factori care joacă un rol important. Utilitatea  ar trebui să fie, totuși, pe primul loc pe lângă restul criteriilor și valorilor estetice.

Înainte de a începe cu selecția elementelor individuale, e necesar să imaginezi aspectul camerei pe ansamblu. Cel mai important parametru este dimensiunea, care te poate limita cel mai mult în alegerea mobilierului. Cea mai frecventă greșeală  presupune aglomerarea cu mobilier, dacă nu ești suficient de atent la aspectul funcționalității. Culorile folosite în cameră sunt de asemenea importante și trebuie să se armonizeze cu cele ale mobilierului. Spațiile mai întunecate sunt însuflețite de mobilă living în tonuri mai deschise, iar în camerele deschise la culoare  sunt potrivite și piesele de mobilier mai întunecate.

Setul de canapele este piesa centrală a fiecărei camere de zi, fiind un element esențial al livingului. Poți alege din modelele de canapele extensibile, deoarece te bucuri de multiplele avantaje oferite de spațiul extensiei. Atunci când alegi, ia în considerare opțiunile spațiale, dar și combinația de culori folosită în design. Pe lângă varianta de canapele extensibile în tonuri neutre, ai  la dispoziție și tapițerii mai întăznețe, așa că nu-ți fie teamă să experimentezi. Poți face cu ușurință din setul de canapele extensibile elementul dominant în jurul căruia va fi aranjat restul mobilierului. Alege întotdeauna o variantă ce oferă comoditate și confort. Desigur, dimensiunea, forma, culoarea, opțiunile de depozitare, durata de viață și metoda de întreținere sunt de asemenea importante. 

În fața unei canapele extensibile este binevenită o măsuță de cafea. Practică și elegantă, atunci când alegem o astfel de masă, ar trebui să ne concentrăm asupra posibilităților acesteia de utilizare zilnică. Aceasta înseamnă alegerea unei mese dintr-un material ușor de întreținut, cu o dimensiune și înălțime optime, și nu în ultimul rândbcu un aspect estetic care să o încadreze placut în cadrul livingului. 

Un element important în majoritatea camerelor de zi sunt televizoarele, care se poate bucura de o piesă de mobilă living dedicată. O comodă sau o bibliotecă cu spațiu pentru TV va completa designul interior și îți va oferi spațiu de depozitare pentru cărți, suveniruri sau alte obiecte pe care obișnuiești să le păstrezi în living.

Dacă ești asionat de cărți, o bibliotecă va face parte obligatoriu din mobila living cu care vei decora spațiu de zi. Aceasta îți oferă spații de depozitare și pentru alte obiecte, mai ales dacă ai o locuință cu spațiu drămuit, iar livingul  joacă unul dintre rolurile principale. Tendința actuală este de a investi într-un astfel de mobilier care să permită variabilitate, posibilitatea de a combina și de a schimba. Prin urmare, producătorii oferă piese din care poți obține combinații de mobilă living ce depind de creativitatea clientului. Asigură-te că știi ce faci înainte de a te apuca, pentru un design uniform.

Amenajarea unui spațiu de zi cu parametrii speciali, de exemplu cu dimensiuni foarte mici, foarte mari, cu structură aparte sau conectat cu bucătăria va reprezenta o provocare în plus. Te poți folosi de elemente de bază, poți utiliza culoarea ca liant și va trebui să fii foarte atent la alegerea pieselor de mobilier. Dacă livingul va servi pentru mai multe tipuri de activități sau dacă nu ești sigur că te vei descurca, apelează la ajutorul unui profesionost în stabilirea designului și pentru a afla care este cea mai potrivită mobilă living pentru camera ta, în așa fel încât să ai parte de o combinație de frumusețe, utilitate și confort. Alege cu plăcere.

Te-ar putea interesa

Articole noi