Cum sa faci din spatiul unei locuinte o veritabila Acasa

Sentimentul de acasa este inconfundabil. Si daca uitandu-te doar la niste fotografii simti asta, inseamna ca acea amenajare are un potential ce merita impartasit.

Deschide Galeria

Iti prezint astazi un apartament de 90 metri patrati, un spatiu personal conturat cu mici detalii care ii dau farmecul acela ce reuseste sa transceada fotografia si sa iti imprime o stare de bine.

Un living spatios

O camera de zi asa ofertanta ca aici rar am intalnit. De aceea probabil imi si place mult. Fiecare functiune este bine conturata in cadrul amenajarii, iar toate la un loc comunica in ansamblul camerei. Avem astfel o zona de living cu spatiu pentru conversatii, privit la televizor (sau filme la proiector); piesele de mobilier albe (inclusiv canapeaua si fotoliile, precum si consola pe care se afla televizorul) ilumineaza profund aceasta zona, ea fiind situata chiar la fereastra. Micile detalii precum tablourile sau pernele decorative reusesc sa transmita senzatia de confort. Motivul floral discret al panourilor japoneze montate la ferestre aduc un plus de interes camerei.

Locul de luat masa se deschide in continuare printr-o trecere subtila. Iti propun sa te uiti cu atentie la cum a fost conturat acest sector al camerei pentru ca vei gasi idei frumoase si originale pe care le poti pune si tu in aplicare. De la tapetul discret, gri (restul peretilor sunt zugraviti cu un crem cald, placut), la cele doua obloane albe, vintage, pana la corpul de iluminat de influenta industriala care lumineaza masa. Pana si modelul scaunelor este excelent urmand linia designului. Cele doua piese tip console ofera un plus de suport pentru decoratiuni inchegate de tabloul de pe perete. Remarca si plantele care fac parte din decor, fiecare bine amplasata pentru a decora colturile camerei si nu numai.

Bucatarie in spirit clasic

Trecem apoi in bucatarie. Spatioasa, cu un aspect clasic, vintage si cu o superba terasa. Mobilierul din lemn merge de minune cu masa alba si scaunele. Perdeluta instalata doar in partea superioara a ferestrei ne duce cu gandul la amenajarile rustice de inspiratie shabby chic sau cottage englezesc. Ceasul de pe perete este o piesa vintage foarte frumoasa, care atrage privirea. Nu cred ca lipseste nimic din aceasta bucatarie, dotata cu cele necesare, dar mai ales cu o dimensiuni la care visam.

Zona de noapte

Configuratia acestui apartament este una tip nedecomandat, astfel ca din bucatarie se trece direct in dormitor. Lemn brut, alb, multa lumina naturala, texturi moi si un ambient primitor, relaxant, ce ti-ai mai putea dori de la un dormitor? Chiar daca nu te regasesti in tot acest alb, priveste per ansamblu elementele decorului si inspira-te pentru ca fiecare alegere comunica cu cealalta rezultand spatiul pe care il poti admira in imaginile de mai sus. Si ca tot tabloul acestui apartament sa fie complet, te invit pe cele 2 terase ale locuintei pentru un plus de inspiratie.

Sursa foto: lundin.se

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole