Cum se creste un arici?

Cele mai citite

Ariciul este un animal de companie care nu provoaca alergii si de aceea a inceput sa fie preferat de tot mai multi oameni. Dragalas si silentios, ariciul poate fi crescut si de catre cei care nu beneficiaza de o locuinta cu curte. Sunt insa cateva aspecte de care trebuie sa tineti seama daca va doriti sa aveti un arici.

Deschide Galeria

Ariciul este un animal foarte fricos si chiar daca tendinta este de a va dori sa va jucati cu el, trebuie sa tineti seama ca nu apreciaza acest lucru. Apoi, aricii sunt fiinte nocturne, ceea ce inseamna ca devin activi (si uneori chiar zgomotosi) in preajma orei voastre de culcare. In momentul in care este foarte stresat, ariciul poate musca.

Specia cea mai populara intre posesorii de arici este ariciul pigmeu african, care este mai usor de domesticit. Incercati sa va luati un arici care sa aiba mai mult de 6 saptamani, pentru a-l putea obisnui cu noul sau habitat. Orientati-va intotdeauna catre un arici cu ochii fara secretii si cu nasucul usor umed, fara zgarieturi sau rani. Alegeti un arici energic, care sa nu se faca ghem la orice sunet din jur. Specialistii va recomanda totodata sa acordati mare atentie danturii ariciului, predispusa la abcese sau fracturi.

arici

La atingere, burtica ariciului trebuie sa aiba blanita moale, uniforma si trebuie sa se continue pana la baza tepilor. Atentie si la tepi – exemplarul ales este indicat sa nu prezinte zone fara tepi, iar pielea ariciului este ideal sa nu aiba zone rugoase sau cu scuame.

Ca orice animal de companie, ariciul trebuie sa aiba un loc numai al lui si cateva jucarii cu care sa isi faca de lucru. Este recomandat sa nu va luati un arici daca mai aveti acasa alte animale, deoarece noul locatar nu este un tovaras foarte sociabil.

In ceea ce priveste hrana, ariciul este un animal insectivor, dar nu este pretentios – va manca cu placere mancare pentru pisici si bucatele de fructe sau legume. Deoarece fructele au mult zahar, este bine sa nu le consume des daca nu este un specimen activ. Ariciul nu are nevoie de mai mult de 70 de calorii zilnic.

arici

Imprietenirea cu ariciul se face treptat. Ariciul este un animal curios si va incerca sa va cunoasca. In momentul in care ii deveniti familiar, el va culca tepii si se va linisti. In momentul in care il tineti in brate, nu va parfumati si incercati sa tineti aproape o bucatica de mancare pentru a-i recompensa progresele. Pentru rezultate mai bune, lasati in cusca ariciului o bluza pe care ati purtat-o pentru a se obisnui si pentru a recunoaste mirosul vostru.

Iata si un clip ajutator:

sursa foto: pinterest.com

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa