fbpx

Cum se planteaza si cum se ingrijeste un par?

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Perii sunt niste pomi fructiferi foarte frumosi care fac fructe gustoase, in diferite dimensiuni si culori, in functie de soiul ales. Denumirea stiintifica a parului este Pyrus communis si face parte din familia Rosaceous.

Deschide Galeria

Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere in momentul in care vrei sa plantezi un par este sa alegi foarte bine soiul, deoarece nu toti perii sunt rezistenti. Majoritatea soiurilor incep sa dea primele cantitati consistente de fructe abia dupa 5-6 ani, deci procesul de la plantare pana la a culege rodele va fi destul de mare, dar si bucuria va fi pe masura!

Pentru polenizare, trebuie sa plantezi cel putin doua soiuri diferite, iar in ceea ce priveste solul, nu trebuie sa iti faci griji deoarece orice sol este prielnic pentru peri, mai ales daca a fost bine imbogatit cu ingrasamant natural.

Principalul factor in ceea ce priveste locul din gradina unde sa plantezi perii este lumina. Acestia au nevoie de o foarte buna luminozitate si necesita o distanta de 6-7 metri intre ei.

Ca majoritatea pomilor fructiferi, perii se planteaza toamna tarziu sau primavara devreme si trebuie feriti de inghet, mai ales in primii ani, deoarece acest lucru va ingreuna procesul de aparitie a fructelor.

Dupa primii ani de la plantare, cand pomul va incepe sa dea primele roade, acestia trebuie feriti de viermi care isi vor face imediat loc in fructe si in scoarta copacilor. Incearca, pe cat posibilul, sa folosesti numai insecticide naturale si evita chimicalele in numar foarte ridicat.

In momentul coacerii fructelor, acestea nu trebuie lasate sa se coaca complet, doarece se vor strica foarte repede. Perele trebuie culese cat sunt inca tari si chiar putin verzi. Daca acestea au cazut deja din copac, ele se vor strica foarte repede si nu vei apuca sa te bucuri de gustul lor.

Perii vor fi o mare bucurie pentru tine si pentru copiii tai si daca ai spatiu la tine in gradina, nu ezita sa plantezi cativa pomi chiar acum, iar in 5-6 ani vei fi mai mult decat mandru de tine cand vei vedea cat de mari au crescut si cate roade dau anual. 

Par Par. Sursa

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...