Apartamentele vechi nu mai corespund nevoile contemporane de locuire. Delimitari inutile, camere prea mici, functiuni care nu comunica intre ele si ambient posomorat cu luminozitate redusa. Cam aceasta este si povestea apartamentului despre care iti voi vorbi in cele ce urmeaza.
Cu o suprafata de 80 de metri patrati, acest apartament avea nevoie rapid de o transformare totala adecvata noilor sai proprietari – o familie cu un copil mic. Astfel, au apelat la specialisti care sa-i ajute sa schimbe intreaga fata a locuintei si sa o transpuna in casa lor de vis.
Zona de zi
Zona de zi este acum una in plan deschis, functiunile fiind organizate intr-un mod firesc fara delimitari inutile, unificarea lor fiind realizata prin intermediul finisajelor si a unei cromatici neutre blande.
Designul mobilierului pastreaza o linie simpla, functionalitatea fiind cuvantul-cheie al amenajarii. Nuantele naturale ale lemnului, precum si accentele de maro-brun sau cremul perdelelor contureaza un ambient cald si placut pentru o zona de zi. Diningul face o trecere discreta intre spatii, iar cele 3 corpuri de iluminat suspendate deasupra mesei pun in evidenta aceasta functiune. Contrastul neutrelor de la tonuri deschise spre cele mai inchise cu albul nu plictiseste privirea, paleta de culori si texturile fiind de mare ajutor.
Suprafetele vitrate sunt generoase si asigura multa lumina naturala atat in living cat si in zona bucatariei. Mobilierul de aici pastreaza aceeasi simplitate functionala pe care o vom regasi in toata casa. Cu o dispunere in linie dreapta, electrocasnice incastrate si o pardoseala cu placi decorative, bucataria ne aminteste de eficienta amenajarilor scandinave. Placile decorative se prelungesc si pe pardoseala din holul de la intrare.
Dormitoarele si baile
Dormitorul matrimonial preia paleta cromatica a livingului, dar ne aduce un element de noutate: baia este integrata in interiorul dormitorului. Aceleasi placi de inspiratie retro pentru pardoseala din baie, placari cu lemn pe peretele cu lavoarul si un corp suspendat pentru o depozitare cat mai generoasa. Vasul de toaleta si cabina de dus se regasesc in acelasi spatiu.
In camera copilului, s-a optat pentru un design ergonomic. Paturi suprapuse si sertare pentru depozitarea hainelor si un birou tip coltar pentru zona de studiu. Si baia de oaspeti a fost amenajata in spiritul celei din dormitor, preluand ideea lavoarului suspendat, a placilor decorative si a dusului cu scurgere in pardoseala. Practic si eficient chiar si pentru o baie mica, de serviciu!
Spatiul a fost fotografiat imediat dupa terminarea renovarii si inainte ca familia sa se mute oficial in apartament; de aceea vei remarca foarte putine elemente de personalizare a spatiului. Cu toate acestea, sunt convinsa ca vei gasi suficiente idei din care sa te inspiri.
Sursa foto: micasa