Lemn reciclat integrat in decor

Cu totii stim ca lemnul introdus in orice forma de decor, va oferi camerei un aer natural, o amprenta unica pe care putine materiale o pot egala. Fie ca alegeti doar un raft sau un lambriu, caracterul lemnului ramane inconfundabil.

Deschide Galeria

Insa problema care se ridica este cea a reciclarii, lemnul fiind o resursa epuizabila, iar taierea copacilor doar pentru a confectiona mobila poate fi socotita de catre ecologisti o activitate daunatoare mediului. Cum putem imbina insa utilul cu placutul? Folosind lemn reciclat pentru diversele operatiuni de renovare desfasurate in casa. Iata propunerile noastre pentru astfel de amenajari.

Indiferent de stilul adoptat in decor, traditional sau contemporan, lemnul se va integra fara dificultate. Bucatarie, living sau hol, orice camera poate fi transformata cu lemnul reciclat.

Daca nu va simtiti pregatiti sa incepeti o schimbare radicala, puteti realiza elemente simple ca grinzile pentru corpurile de iluminat. Pentru un aspect usor rustic, atasati cateva grinzi si agatati de ele cateva becuri cu fire lungi. Rasuciti firele pe una din grinzi si lasati-le la diverse inaltimi pentru un plus de efect.

Scandurile unei foste bancute se pot transforma intr-o masuta lunga sau un suport pentru diverse obiecte: vaze, plante sau alte decoratiuni. Un astfel de mobilier este perfect pentru un living cu un caracter vintage.

Masa din bucatarie intra si ea in seria mobilierului din lemn reciclat care poate fi adus fara problema in majoritatea tipurilor de bucatarie. Marimea ei depinde de spatiul pe care il aveti la dispozitie. Este o varianta clasica pe care o puteti asorta chiar si cu parchetul daca veti gasi un lemn asemanator.

Puteti folosi lemn reciclat si la tablia patului pentru camera oaspetilor de exemplu, sau pentru a amenaja la mansarda un dormitor mic cu lambriuri si tablie reciclata intr-un stil chic, primitor si odihnitor. Ceea ce va face ca un decor sa capete un caracter deosebit este lemnul cu sculpturi si cu diverse modele integrate. Daca intrati in posesia unor astfel de piese de mobilier, merita sa incercati sa-l folositi in decorul unei camere. Va fi un plus de valoare, o trasatura autentica demna de apreciat.

Lemnul reciclat se va potrivi perfect intr-o gradina sau pe o terasa, fiind in elementul sau natural. Investitia este minima, aspectul invechit nu necesita reconditionare, uzura fiind accentuata de la an la an prin transformarile pe care le suporta datorita conditiilor climatice.

Va invitam sa rasfoiti imaginile din galerie pentru idei din care sa va puteti inspira. 

Sursa foto: houzz.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole