Mobilier handmade din usi reciclate

Un trend care a inregistrat o crestere spectaculoasa in ultimii ani si continua sa se mentina in top este amenajarea locuintei cu mobilier handmade. Fie ca sunt proiecte do-it-yourself, fie ca le cumparam de la mesteri si din ateliere mici, de cartier si nu numai, piesele de mobilier handmade aduc un plus de autenticitate interioarelor noastre si ascund in ele, pe langa propria noastra poveste si pe cea a mainilor iscusite care le-au realizat.

Deschide Galeria

De curand, intr-un bar din Bucuresti am gasit cateva mese interesante, realizate din usi de lemn, usi la care renuntasera cand au renovat spatiul in care au amenajat localul. Ne-au povestit ca ideea le venise dupa ce au decis ca tot ceea ce exista in bar sa fie realizat de ei si ca atunci cand au scos usile vechi si le-au depozitat unele peste celelalte si-au datseama ca le pot recicla in folosul lor.

Pentru un bar cu camere spatioase, aceasta solutie este minunata. In interiorul unei case este mai dificil sa o aplici, din motive de dimensiuni, insa nu este imposibil, iar destinatia unei usi vechi nu trebuie sa fie neaparat o masa. Iata cateva idei de mobilier handmade din usi de lemn reciclate.

  1. In primul puteti sa amenajati un cuier neconventional in care sa incoporati oglinzi si un mini-raft pentru chei sau alte obiecte de care aveti nevoie sa fie la indemana cand plecati sau va intoarceti de la activitatile zilnice.
  2. Cu ajutorul unei usi de lemn si a catorva placi inguste de pal puteti crea o mini bilblioteca pentru hol sau pentru balcon chiar. Necesita mai mult timp de lucru, dar rezultatul merita efortul.
  3. Foloseste o usa veche pe post de masa. Ai nevoie de patru picioare pe care sa o montezi si sa ii elimini elementele sale metalice, cum ar fi clanta si balamalele.
  4. Fa-ti o tablie de pat dintr-o usa de lemn. Depinde de tine daca vrei sa o capitonezi sau nu. Iti recomandam sa o pictezi in tonurile de culoare pe care le ai in dormitor sau sa ii aplici un material textil haios daca o vei folosi in camera copilului.
  5. Foloseste-te de usa veche pentru a crea un dulap pentru hol care sa incorporeze si un cuier, la fel ca in imaginea de mai sus.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole