Design-ul interior face un pas inainte in fiecare an. Apar noi trend-uri, cele vechi se reinventeaza, noi produse ajung in atentia designerilor de interior. Specialistii in amenajari interioare au pregatit cele mai noi directii de amenajare pe care le puteti integra in decorul locuintei actuale sau le puteti folosi in amenajarea unei noi case.
1. Mobilier de bucatarie in doua tonuri
Uneori, cea mai dificila decizie in amenajarea bucatariei tale nu este sa gasesti tipul de mobilier pe care ti-l doresti, ci sa alegi unul singur. Daca esti in aceasta situatie, poti lua in considerare o schema de mobilier compusa din doua tonuri cromatice.
Pastreaza partea superioara a mobilierului in nuante de alb, pentru a mentine senzatia de curatenie in bucataria ta si adauga culori puternice sau materiale contrastante in zonele inferioare ale mobilierului. E o modalitate foarte buna de a-i oferi bucatariei tale doua directii de stil diferite pentru a-si construi personalitatea.
2. Textile pentru exterior, reinventate pentru interior
Textilele pe care le folosim in amenajarea spatiilor din exterior, mult mai rezistente la deteriorare sau decolorare, vor patrunde anul acesta in diferite forme in elementele de decor interior ale casei.
Durabilitatea crescuta a acestor textile le face perfecte pentru utilizarea in zone ale casei precum bucataria, zona de dining sau pentru decorarea mobilierului din living.
Iata inca o veste buna: poti alege dintr-o varietate de modele ale acestui tip de textile – in dungi, monocromatice sau cu pattern-uri pastelate.
3. Mobilier clasic pentru dining
Intr-o bucatarie aglomerata de produse electronice high-tech si frigidere smart, locul destinat servirii mesei se intoarce la forme clasice si materiale naturale.
Proprietarii locuintelor care iubesc micile petreceri in care mancarea delicioasa, vinul si discutiile prietenoase sunt momentele principale ale serii, vor acorda o mare atentie amenajarii acestui spatiu.
4. Dormitoare care atrag atentia
Trezeste-ti dormitorul la viata cu un noua fuziune de stiluri. Observa echilibrul pe care il ofera imbinarea elementelor rustice cu modernismul sofisticat.
Il poti obtine daca alegi sa decorezi peretele din spatele patului cu elemente din lemn masiv. Incearca sa extinzi zona peretelui acoperit cu lemn pe tavan, pentru un plus de traditionalism in locuinta ta.
5. Bai cu multa personalitate
Era bailor sterile, fara personalitate, a apus. In 2016, designerii vor sa apropie spatiul baii de stilul in care este amenajat restul casei.
Autocolantele care acopera un intreg perete, desenele artistice aplicate pe peretii baii, candelabrele impresionante sau mobilierul pe care l-ai folosi de obicei in living – sunt doar cateva exemple prin care putem integra baia intr-un mod placut in locuinta noastra.