Conversia spatiilor sau cum a fost transformat un apartament cu 2 camere in 3 camere

Amenajarea unei locuinte ar trebui sa aiba ca scop principal functionalitatea astfel incat nevoile familiei sa fie satisfacute. Urmeaza apoi bineinteles partea stilistica, unde finisajele si decoratiunile vor intregi acest peisaj al locuirii.

Deschide Galeria

Pentru astazi, am gasit un apartament de 60 de metri patrati, unde locuieste o familie formata din cei doi soti si trei copii. Initial acesta avea structura de 2 camere (sufragerie si dormitor), insa dupa ce familia l-a achizitionat, acesta a trebuit sa fie supus unei reamenajari complexe si a unor conversii de functiuni. Locul bucatariei a fost mutat, astfel incat sa se poata crea o noua camera, iar holul ingustat. S-a optat pentru un open space care sa includa zona de zi – living, dining si bucatarie, prin aceasta noua configuratie spatiul fiind eficientizat si functionalitatea sporita.

Decorul pastreaza un ton minimal, doar cu piesele de mobilier strict necesar, fara ca nimic sa incarce inutil spatiul. Astfel, camera de zi beneficiaza de lumina naturala si o circulatie eficienta, functiunile fiind gandite pentru a satisface nevoile de baza ale familiei. Zona de conversatie include doar o canapea si o comoda ca suport pentru televizor. Ca solutii de depozitare, au fost gandite niste etajere suspendate a caror dispunere lasa impresia unei structuri tridimensionale; zona de dining include o masa simpla cu scaune din acelasi material, iar corpul de biblioteca incastrat in perete ofera un plus de depozitare.

Din living se intra in dormitorul matrimonial (fosta bucatarie), care, in mod interesant, este separat printr-o usa din sticla semi-transparenta, astfel camera de zi primind mai multa lumina naturala sporind senzatia de spatialitate. Dormitorul initial este acum camera copiilor cu doua paturi supraetajate si spatiu pentru un birou (unul din frati fiind la varsta scolara) si bineinteles pentru joaca.

Cromatica predominant neutra cu mult alb, esente placute de lemn si texturi discrete obtinute prin finisajele folosite, sprijina conceptul minimalist care sta la baza acestei amenajari. Accentul de culoare maro-brun al draperiilor care se reflecta si in fronturile din zona bucatarie, asigura o coerenta a decorului, iar peretele albastru din hol reuseste sa atraga atentia oricarui paseste in aceasta casa. Fiecare functiune este bine iluminata, fiecare portiune de trecere fiind marcata printr-un corp de iluminat, dinamizand astfel amenajarea si creand iluzia de marire a spatiului.

Desi, poate parea greu de crezut, iata cum unui apartament ii pot fi aduse asemenea transformari majore astfel incat sa i se schimbe configuratia pentru a satisface nevoile familiei. Desi accentul a fost pe functionalitate, aspectul estetic nu a fost deloc ignorat, ba chiar imbinate armonios rezultand astfel aceasta minunata amenajare. 

Sursa foto: the-village

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole