Cel mai frumos sat din lume: Zalipie, satul din Polonia pictat in intregime!

Zalipie, un sat vechi de cateva secole, aflat in sud-estul Poloniei, reuseste sa uimeasca o lume intreaga prin frumusetea caselor din localitate si prin naturaletea si traditiile imprejurimilor, pastrate inca vii de batranii locuitori polonezi.

Deschide Galeria

Fiind numit de mai multe publicatii din domeniu ca fiind cel mai frumos sat din lume, atentia turistilor a inceput sa se indrepte treptat, treptat inspre acest loc care este ca o capsula a timpului, unde traditiile sunt date din tata in fiu si din mama in fiica chiar si in ziua de astazi.

Satul polonez Zalipie, prin picturile sale si prin modul in care isi amenajeaza locuitorii acestei asezari casele si gradinile, seamana putin cu Cimitirul Vesel de la Sapanta, de la noi din tara, mai ales prin miloacele folosite pentru pictarea caselor.

Atentia globala generata de acest mic sat este datorata faptului ca acum mai bine de 100 de ani, polonezii din Zalipie au inceput sa isi picteze cu var surile, casele, interioarele camerelor si grajdurile, intr-un mod atat de frumos incat a fost continuat de-a lungul generatiilor ce au urmat.

Cu timpul, picturile s-au extins de la case, grajduri, suri si hambare la intreaga gospodarie, pana la garduri, galetile si fantinile si toate uneltele ce se regasesc intr-o casa de tara.

Sursa Foto: Poland.Travel.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole