35 de idei pentru amenajarea unui balcon mic

Primavara a venit, zilele s-au marit, soarele e mai darnic cu noi. E momentul sa iesim mai des in balcon si sa ne bucuram de lumina si caldura. Dar ce facem daca avem un balcon mic, ma veti intreba. Va propunem astazi sa exploram cateva idei pentru amenajarea balconului, oricat de mic ar fi el, din care sa va puteti inspira pentru a va crea propriul decor.

Deschide Galeria

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa va descotorositi de toate obiectele inutile care treneaza in balconul dumneavoastra de mult prea mult timp. Faceti o curatenie temeinica si varuiti peretii, preferabil in alb. Daca balconul este mic sau foarte mic, cu siguranta nu veti mai putea depozita mai nimic corespunzator. Daca totusi exista lucruri carora nu le mai gasiti locul in interior, puteti opta pentru un tip de mobilier multifunctional care sa functioneze si pe post de scaun dar in care sa puteti si stoca diverse lucruri.

Citeste si despre: depozitarea eficienta pentru balcon

Aduceti cat mai multe plante pentru a lasa impresia ca va aflati intr-o gradina. Plante cu flori, plante suculente sau plante agatatoare (in cazul in care puteti amenaja o mini-pergola pe care sa se poata intinde), toate sunt binevenite pentru decorul verde al unui balcon mic. Luati in considerare si jardinierele care infrumuseteaza balconul pe exterior.

In ceea ce priveste mobilierul, tot marimea balconului va fi cea care va decide pentru ce veti opta. Daca spatiul este foarte mic, alegeti o perna mare, decorativa pe care sa o folositi pe post de sezut. Altfel, puteti incerca o masuta mica, cu unul sau doua scaune pliante, care se pot si agata de un perete al balconului atunci cand sunt stranse (veti putea vedea in galerie cat de interesante si practice sunt astfel de modele). Daca va doriti sa si depozitati diverse, optati pentru o lada (poate fi una cu aspect vintage) pe care sa o amenajati ca loc de sezut si personalizata cu diferite perne decorative pentru confort. In spatele lazii, ati putea sa placati peretele cu lemn reciclat pentru a obtine un decor mai deosebit.

Nu ignorati iluminatul. Pentru seri romantice, puteti folosi felinare care sa ofere o lumina difuza dar placuta. 

Citeste si despre aceasta renovare a unui balcon mic

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole