Idei functionale in amenajarea unui apartament mic

Cauti surse de inspiratie pentru amenajarea unui apartament studio sau o garsoniera? Hai sa vezi ce model de amenajare am gasit si cum te poti folosi de ideile folosite aici pentru propria locuinta.

Deschide Galeria

Pentru ca vorbim de un spatiu mic, s-a optat pentru un design minimal, cu accent pe functionalitate. Amenajarea ne aminteste de interioarele in stil nordic, luminoase si gandite pentru a oferi maximum de eficienta beneficiarului.

Camera principala include functiunile de baza, living, bucatarie si zona de dormit gratie canapelei extensibile. Depozitarea principala o vom regasi in hol, unde a fost amenajat un dulap inalt cu usi acoperite cu oglinzi. Cu ajutorul iluminatului adecvat, spatiul pare astfel mai mare si mai luminos.

S-a optat pentru mobilier de inaltime medie, in locul unui corp de biblioteca inalt care ar fi ocupat mult din spatiu. Astfel, cele 2 dulapuri se integreaza armonios in camera.

Trecerea dinspre living spre bucatarie se face discret prin intermediul zonei de bar amenajata ca loc pentru luat masa. In plus, delimitarea la nivel vizual se face la nivelul pardoselii, bucataria avand un tip de placi decorative, iar restul camerei parchet.

Bucataria in plan deschis este amenajata in mod compact cu detaliile necesare pentru a gati si depozita. Fronturi albe, design simplu, manere frezate si electrocasnicele incorporate, iata pe scurt descrierea unei bucatarii moderne, minimaliste. Dispunerea in forma de U permite o utilizare optima a spatiului avut la dispozitie, pe fiecare latura fiind cate o zona de lucru: spalat, gatit si luat masa. Blatul din lemn merge de minune cu albul dulapurilor.

Accesoriile si decoratiunile confera personalitate spatiului si ii aduc un strop de culoare.

Spatiul din baie a fost excelent optimizat, oferind spatii de depozitare, loc pentru a aseza masina de spalat rufe, dar si loc pentru o cabina de dus si un lavoar cu depozitare functionala. Placile decorative (aceleasi ca in bucatarie) precum si insertiile de lemn fac din aceasta baie una moderna, un exemplu ce poate fi integrat si in spatiile asemanatoare din apartamentele noastre.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole