Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu, va trebui să se confrunte cu răceala micuțului său. Este destul de dificil pentru că bebelușii nu știu să se șteargă singuri la nas. Au nevoie de ajutor. Și, în aceste momente, sunt indispensabile aspiratoarele nazale adecvate pentru bebeluși, care elimină rapid și complet mucișorii din nas.

Ce este un aspirator nazal bebe?

Ce este un aspirator nazal pentru bebeluș? Este un ajutor eficient în lupta împotriva oricărei răceli a copilului. Funcția sa este foarte simplă: trebuie să aspire mucii din nasul bebelușului, oferindu-i acestuia ușurare și liniște în timpul bolii. Dispozitivul funcționează pe baza presiunii negative: de exemplu, folosind un aspirator sau gura părintelui: curăță mecanic nasul și stochează mucii într-o cameră. De acolo, aceștia pot fi curățați ușor în mod igienic.

De ce merită să cumpărați un aspirator nazal bebe?

În primul rând: bebelușii nu sunt încă capabili să curețe singuri mucusul. Au nevoie de ajutor. Cel mai bine ar fi ca acest lucru să se întâmple cât mai repede și mai eficient posibil. Un copil răcit poate fi iritabil și irascibil, mai ales că și cel mai mic edem nazal la bebeluși provoacă un blocaj nazal total și, în consecință, duce la probleme de respirație, de alimentație și de somn.

Aparate aerosoli – oferte

Aspiratorul funcționează rapid și eficient și este complet sigur și nedureros, fiind, de asemenea, igienic: cele mai multe dintre aceste dispozitive pot fi ușor demontate, spălate și dezinfectate. Dacă vă este teamă că micuțul dvs. se va speria de tubulețul ciudat pe care vreți să i-l puneți în nas, puteți căuta modele care scot sunete sau care au formă de animale. Acest lucru ar putea face mai ușor de utilizat pentru copilul dumneavoastră.

Tipuri de aspiratoare nazale

Toate aspiratoarele au același principiu de funcționare: aspiră mucii din nasul bebelușului sub presiune. Cu toate acestea, ele diferă în modul în care produc această presiune. Prin urmare, există trei tipuri de bază de aspiratoare nazale: aspiratoare bucale, aspiratoare nazale cu vacuum și aspiratoare electrice.

Cea mai simplă opțiune este aspiratorul bucal. Părinții trebuie să aspire aerul pentru a aplica presiune. Poate că acest lucru nu pare foarte încurajator, dar este de fapt total igienic, deoarece dispozitivul este echipat cu un filtru special care oprește mucusul. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că este o soluție complet sigură. Din păcate, în acest fel, părinții pot lua viruși și bacterii pe care filtrul nu le va opri. Dar un mare avantaj al acestei opțiuni este că funcționează fără a produce niciun sunet, de exemplu, spre deosebire de alte modele. De asemenea, nu are nevoie de acces la alte dispozitive sau la energie electrică, astfel încât poate fi luat oriunde călătoriți.

Aparate aerosoli – oferte

Aspiratorul nazal cu vacuum funcționează în același mod, dar nu părintele este cel care aspiră mucii, ci aspiratorul. Prin urmare, problema potențială a infecției dispare. Dar mai sunt și altele. Nu puteți lua acest model în locuri în care nu aveți acces la un aspirator, de exemplu, în vacanță la hotel. În plus, s-ar putea să nu fie atât de convenabil să îl folosiți noaptea, când alți membri ai familiei dorm în alte camere. Utilizarea sa face pur și simplu prea mult zgomot. De asemenea, este posibil să existe o problemă de compatibilitate cu aspiratorul dumneavoastră: din păcate, aspiratoarele nu se potrivesc tuturor modelelor, de exemplu, nu le putem conecta la aspiratoarele verticale. Unii experți spun că utilizarea prea frecventă a acestui tip de aspirator poate irita membranele mucoase delicate ale copilului dumneavoastră. Din acest motiv, se recomandă folosirea lor doar în cazul unei răceli foarte puternice.

Aceste dezavantaje nu se aplică aspiratorului nazal electric, deoarece nu necesită niciun echipament suplimentar, nu face niciun zgomot și are presiunea potrivită pentru mucoasa copilului. Cu toate acestea, ultimul avantaj se poate transforma uneori într-un dezavantaj, deoarece, atunci când frigul este foarte dens, este posibil ca forța dispozitivului să nu fie suficientă. Se face o distincție între aspiratoarele alimentate cu baterii și cele alimentate de la rețea.

Ce aspirator nazal bebe să alegeți?

Nu există un singur răspuns la întrebarea ce aspirator nazal pentru bebeluși să alegeți. Totul depinde de preferințele și nevoile dumneavoastră. Este important să cunoașteți toate avantajele și dezavantajele, pentru că numai atunci puteți alege modelul potrivit care să vă satisfacă așteptările. Dacă mobilitatea este un lucru la care țineți, cu siguranță nu ar trebui să alegeți un model care se conectează la aspirator. Același lucru este valabil și în cazul în care copilului dvs. nu-i place sunetul puternic al aparatelor sau vă este teamă că veți trezi alți locuitori ai casei. Dar acest model va funcționa pentru dumneavoastră, dacă cel mai important lucru pentru dumneavoastră este eficiența. 

Aparate aerosoli – oferte

Aspiratorul nazal electric este portabil și nu face la fel de mult zgomot, dar nu este la fel de eficient ca cel care poate fi conectat la aspirator. Dacă sunteți în căutarea unui model silențios, portabil, pe care să îl puteți folosi în orice condiții, optați pentru un aspirator bucal. După cum puteți vedea, fiecare are avantajele sale, dar și câteva dezavantaje. Poate că cea mai bună soluție este să cumpărați două modele diferite: unul pentru acasă și unul pentru călătorii.

Te-ar putea interesa

Articole noi