Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei camere din Constanta, preluat de la dezvoltator cu toate finisajele incluse, caruia echipa Astiza Interior Design i-a conferit personalitate si functionalitate adaptata unei familii tinere. 

Deschide Galeria

Apartamentul de 80 de metri patrati cuprinde o  zona de zi tip open space, un dormitor matrimonial, un dormitor de copil si doua bai.  Investitia in amenajarea locuintei a fost de aproximativ 40000 de euro.

Arhitectii de interior ne  povestesc ca una din marile provocari ale acestui proiect a fost delimitarea unor cinci zone in cadrul aceluiasi spatiu, un open space generos, compus din hol, bucatarie, locul de luat masa, livingul si o mica zona de bar.


„Incaperea de 40 mp a fost sectionata prin elemente decorative, in care ne-am dorit sa ascundem existenta celor 3 usi de acces catre exterior si dormitoare, in care ne-am jucat cu texturi, culori si modele si in care, am creat un element comun unic, ce reprezinta obiectul principal al amenajarii, suportul de TV format din doua cercuri imbinate si colorate diferit, oferind acestui apartament unicitatea mult visata.”

Proprietarii si-au dorit un stil scandinav pentru aceasta locuinta, cald si primitor. Acordarea viziunii proprietarilor cu materialele si finisajele existente deja a conturat o noua provocare pentru designeri. Apartamentul avea deja montat travertin la nivelul pardoselii, vopsea decorativa si tavane extensibile lucioase. 

Au fost propuse elemente de decor nordice, insertii de finisaje naturale, predomina lemnul de stejar natur. Atmosfera generala este contemporana, a unui interior primitor, confortabil. 


Beneficiarii si-au dorit interventii cat mai reduse la nivel de compartimentare si instalatii. „Cand primim proiecte predate la cheie de catre dezvoltator, in general beneficiarii nu doresc sa mai faca  alte modificari, ci doar mobilarea si decorarea spatiilor, insa nu intotdeauna apartamentele propuse de catre vanzator sunt corect compartimentate sau gandite functional, asadar sta in puterea noastra ca fara dezvoltarea unui alt santier sa-i oferim clientului spatiile de care are nevoie.”

Amenajat ca un loc desprins din povestile pentru copii, dormitorul baietelului de 5 ani pare un loc magic, in care sa te relaxezi total dar sa poti sa te si concentrezi la studiu sau jocuri. Materiale moi precum catifeaua (folosita atat la rama si tablia patului cat si in interiorul nisei sub forma de casuta) sunt placute la atingere si confera delicatete spatiului.

Arhitecti: Astiza Interior Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole