Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima casei. Este locul în care ne relaxăm, ne petrecem timpul cu familiile noastre și ne distrăm cu cei dragi. Pe scurt, acolo ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Dar, uneori, nu este atât de mare pe cât ne-am dori. Descoperiți aici toate sfaturile despre cum să alegeți o canapea, fotolii și mobilă living pentru spațiul mic.

Optați pentru tonuri deschise

Este bine cunoscut faptul că culorile deschise fac ca încăperile să pară mai mari. Alegeți alb, bej sau crem pe pereți. În ceea ce privește mobila living, jucați cartea ton pe ton, care lasă ochiul să alunece peste suprafețe și dă o senzație de spațiu. Lumina este cel mai bun atu: o cameră bine luminată pare întotdeauna mai spațioasă. Pentru a evita crearea unei atmosfere reci, variați nuanțele de culoare și amestecați materialele. În cele din urmă, dați căldură camerei dvs. cu mobilier din lemn natural și accente colorate. Optați pentru canapea extensibilă 2 locuri și fotolii în tonuri neutre sau pastelate pentru a nu face camera să pară prea plină.

Optați pentru mobilier mic

O cameră de zi mică înseamnă mobila living mică. Asigurați-vă că respectați acest raport de proporții. Rafturile, măsuțele de cafea, fotolii și o canapea extensibilă 2 locuri. Toate acestea nu trebuie să fie prea mari. Alegeți mobilă living care nu este prea mare și în număr limitat. Un sfat ar fi să măriți numărul de locuri prin adăugarea de scaune de ocazie, pufuri sau fotolii. Puteți opta pentru o canapea extensibilă 2 locuri sau o canapea de colț, atâta timp cât faceți din ea elementul principal al livingului și limitați cantitatea de mobilier din cameră. Așezați-l de-a lungul peretelui din fața ușii de la camera de zi. În acest fel, vă invită să vă așezați și vă face camera deosebit de primitoare.

Alegeți mobilier cu un aspect ușor

Formele sobre, subțiri și volumele aerisite sunt ideale pentru spațiile mici. Alegeți mobilă living cu siluete subțiri. Mobilierul în stil scandinav este deosebit de potrivit: picioarele elegante și bizotate ale canapelelor, dulapurilor și măsuțelor de cafea le fac foarte ușoare. Scaunele din sârmă sau scaunele din rattan sunt, de asemenea, o alegere bună datorită ușurinței lor. Alegeți o canapea extensibilă 2 locuri sau fotolii simple, cu forme nu foarte complexe.

Nu supraîncărcați camera

Într-o cameră de zi mică, un anumit minimalism este în ordine. Asigurați-vă că nu supraîncărcați încăperea cu mobilă living și păstrați un anumit spațiu disponibil pe podea. O piesă de mobilier în minus este mai bună decât una în plus. Același sfat este valabil și pentru pereți: nu-i aglomerați cu rame și alte elemente de perete. Mulțumiți-vă cu câteva tablouri și lăsați restul suprafeței libere, camera va părea mai aerisită. Optează pentru un bufet sau o comodă joasă, care nu va aglomera peretele și va face camera să pară mai mare și mai înaltă decât este.

Folosiți spațiul din partea de sus

Rafturile vă permit să folosiți spațiul înalt și vor fi principalul dvs. bun de depozitare. Dacă este necesar, alegeți un model înalt, care să ajungă aproape până la tavan. Pentru un aspect îngrijit și decorativ, depozitați dosarele și obiectele mici în cutii de depozitare atractive. Cel mai bine este să plasați raftul pe peretele de lângă ușă, astfel încât să nu fie primul lucru pe care îl vedeți când intrați în cameră. Pentru a maximiza spațiul și a crea spațiu de depozitare suplimentar, instalați rafturi de perete deasupra ușilor.

Alegeți mobilier versatil

Alegeți mobilier multifuncțional. Folosiți o consolă ca birou. Este mai puțin adâncă, dar are totuși suficient spațiu pentru un laptop. Sertarul său face posibilă ascunderea lucrurilor după ce se termină ziua de lucru. Fotoliile, suporturile pentru picioare și cuferele pot fi, de asemenea, folosite ca măsuțe de cafea și scaune suplimentare. Cu o canapea convertibilă sau o canapea extensibilă, aveți un pat suplimentar pentru oaspeții dumneavoastră. Unele modele sunt echipate cu un cufăr pentru a depozita pernele, plăpumile și cearșafurile sau orice altceva de care nu aveți nevoie zilnic.

Creați iluzii optice

Dungile orizontale pe haine tind să pară mai mari, dar pe pereți sunt benefice și fac camera să pară mai largă și mai înaltă. Plafoanele joase pot fi, de asemenea, îmbunătățite vizual prin vopsirea unui perete în culoare și lăsarea unei benzi albe în partea superioară. O imagine verticală mare va avea același efect. În mod similar, un covor cu dungi va prelungi vizual spațiul. Efectul de perspectivă va induce ochiul în eroare, făcându-l să creadă că încăperea este mai lungă. Tavanul alb conferă înălțime, pereții albi conferă luminozitate și un spațiu aerisit. Atenție la aceste aspecte întrucât pot influența foarte mult aspectul camerei într-un mod negativ, la fel cum o pot face și culorile pentru care optați.

Te-ar putea interesa

Articole noi