Cartofi dulci umpluți – variantă vegană

Ingrediente (pentru 3‑4 porții)

  • 3 cartofi dulci mari

  • 150 g porumb din conservă

  • 150 g fasole roșie din conservă

  • 1 avocado

  • 2‑3 linguri hummus sau tahini

  • 3‑4 linguri fulgi de drojdie inactivă (pentru gust „de brânză”)

  • 1 lingură ulei de măsline

  • ceapă roșie murată (după gust)

  • pătrunjel proaspăt tocat

  • sare și piper după gust

  • opțional: ardei iute, jalapenos

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 °C. Spală cartofii dulci și înțeapă-i cu furculița. Coace-i 40–60 de minute, până devin moi.

  2. Taie cartofii pe lungime și desprinde ușor miezul cu furculița. Amestecă-l cu hummus sau tahini, sare și piper.

  3. Umple cartofii cu porumb, fasole, avocado tăiat, ceapă murată și pătrunjel.

  4. Presară deasupra fulgii de drojdie inactivă și stropește ușor cu ulei de măsline. Acest amestec va gratina ușor la cuptor și va da gustul „de cașcaval”.

  5. Pune cartofii umpluți în cuptorul preîncălzit pentru 10‑15 minute, până se formează o crustă ușor aurie.

  6. Servește imediat, eventual cu ardei iute sau jalapenos pentru un plus de aromă.

Sfaturi și variații

  • Poți adăuga și alte legume: dovlecel, ciuperci sau broccoli fiert.

  • Pentru un plus de proteină, presară semințe de floarea-soarelui sau de dovleac deasupra înainte de gratinare.

  • Rețeta rămâne sățioasă, nutritivă și complet vegană, cu aspect și gust asemănător unui preparat gratinat cu brânză.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole