Cum sa folositi cafeaua in gradina

Cafeaua este licoarea preferata a multora dintre noi. Diminetile noastre sunt mai frumoase cu fiecare inghititura de cafea. Beneficiile pentru corpul uman sunt binecunoscute, insa cafeaua are proprietati pozitive si in cazul plantelor si solului din gradina.

Deschide Galeria

Adaugati zatul de la cafea ca ingrasamant pentru sol. Cantitatile generoase de fosfor, potasiu si magneziu vor imbogati solul iar plantele, in special trandafirii, vor aprecia infuzia de minerale.

Cafeaua ca fertilizator 

Nitrogenul pe care boabele de cafea il contin ajuta la fertilizarea solului. Acest lucru este benefic in special pentru legume si plantelor cu frunze luxuriante. Continutul de acid din zat functioneaza la fel de bine pentru tomate si flori ca rhododendronul sau azaleea. In ambele cazuri, reteta este simpla. Inmuiati zatul peste noapte in cazul in care este uscat, si apoi imprastiati solutia in ghiveci sau pe sol direct.

Cafeaua are proprietati uimitoare asupra morcovilor. Unii gradinari chiar amesteca semintele cu cafea macinata pentru a oferi un plus de energie astfel incat morcovii sa creasca vigurosi si in plus sa fie feriti si de daunatori.

Cafeaua actioneaza si ca un pesticid natural, tinand la distanta, viermi, omizi, melci si alte insecte miscatoare care strica recoltele. Chiar si pisicile de prin vecini vor sta la distanta de plantele dumneavoastra. 

Daca cresteti viermi, mai exact rame pentru pescuit, puteti sa le puneti zat de cafea in pamantul din care se hranesc, pentru ca le vor aduce doar beneficii. Aveti grija insa la ce cantitati veti folosi. Testati intai pentru a urmari efectele produse. 

Adaugati cu incredere cafea sau zat de cafea in solul pentru gradina dumneavoastra. Rezultatele nu vor intarzia sa apara! Spor la gradinarit.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole