Cum se planteaza si se cresc crinii?

Crinii sunt unele dintre cele mai frumoase flori din lume si datorita varietatii generoase in care se regasesc aceste flori, putem spune in mod cert ca exista cel putin un tip de crin pentru fiecare gust in parte, de la crinii colorati si parfumati, pana la cei simpli si aproape fara niciun miros.

Deschide Galeria

O floare precum crinul trebuie plantata cu mare grija, avand in vedere ca este o planta destul de pretentioasa care are nevoie de conditii destul de stricte pentru a creste in conditii optime, pentru a-si atinge adevaratul potential.

Crinii prefera un sol cat mai apropiat de mediul bazic, iar daca in gradina ta se regaseste un sol de tip acid, atunci ii poti regla pH-ul adaugand putin rumegus in pamant, iar zona in care vei planta crinul va fi una mult mai propice.

Crinul poate fi plantat direct de la stadiul de bulb (metoda recomandata) sau de la stadiul de seminte. Varianta recomandata, mai exact cea de a planta crinii de la stadiul de bulb, este ma buna datorita timpului scazut de asteptare pana la aparitia acestei flori frumoase la tine in gradina.

Metoda I: Plantarea unui crin de la stadiul de bulb

Bulbul trebuie plantat cu radacina in jos, dar in situatia in care locuiesti intr-o zona ploioasa, este indicat sa pui bulbul de crin in lateral, pentru ca apa sa nu intre in interiorul acestuia si sa il distruga.

Metoda II: Plantarea unui crin de la stadiul de seminte

O alta varianta, putin mai complicata si care necesita foarte multa rabdare, este varianta de a germina semintele obtinute din florile de crin uscate. Aceasta varianta dureaza foarte mult timp, putand dura pana la aproximativ 3-6 luni de la primele seminte puse la germinat, pana la mutarea acestora in ghiveci sau direct in gradina.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole