Idei și sfaturi: Crăciunițe ca aranjamente și decorațiuni de masă

Indiferent dacă este vorba despre o cafea cu prietenii, un prânz în familie sau cina de Crăciun, o masă frumos decorată face parte din rețeta unei sărbători reușite, iar crăciunițele pot fi piese centrale pe mesele voastre. Experții de la Crăciunițe pentru Europa vă prezintă ideile și sfaturile lor pentru a vă decora masa cu crăciunițe.

Crăciunițele în contraste strălucitoare sunt vedetele acestui decor elegant, în culori de roșu, auriu și bronz. Fie că sunt prezentate ca plantă întreagă într-un pocal auriu stilat sau ca flori tăiate puse în suporturi făcute din mere, crăciunițele conferă mesei un aer festiv.

Suporturi pentru crăciunițe și lumânări

image

Puteți să vă decorați masa de Crăciun folosind suporturi pentru crăciunițe și lumânări pe care le puteți crea rapid și ușor singuri. Mai mult, le puteți aranja în diverse moduri.

Pentru aceasta, veți avea nevoie de: mini-crăciunițe, sclipici auriu, lipici, mere glazurate, lumânări, suporturi de lumânări cu terminație ascuțită, eprubete, mușchi de copac, sârmă aurie, portocale, panglică decorativă roșie și piuneze sau bolduri.

image

Pentru a crea suporturile:

  1. Suportul pentru crăciunițe: Faceți o gaură în măr la nivelul codiței. Aplicați lipici în jurul găurii și acoperiți-l cu sclipici auriu. Eliminați excesul de sclipici. Apoi, introduceți eprubeta în gaură, umpleți-o cu apă și așezați crăciunița în interior.
  2. Suportul pentru lumânări cu crăciunițe: Cu grijă, scoateți mini-crăciunița din ghiveci, înfășurați rădăcina în mușchi de copac și fixați-o cu sârmă aurie. Sfat: Udați planta înainte pentru a menține solul umed. În final, așezați suportul pentru lumânare în solul acoperit de mușchi.
  3. Decorarea portocalelor: Înconjurați portocalele cu panglică roșie, legați-o sub formă de fundă și fixați-o în partea de jos a fructului cu o piuneză sau un bold.

Aranjați suporturile pentru crăciunițe și lumânări pe masă alături de portocalele decorate și mai multe mere glazurate.

Descoperă și: Cum să faci ornamente de Crăciun frumoase și unice

Crăciunițe roz, vaze și pahare aurii, globuri de Crăciun strălucitoare, lumânări și o instalație de luminițe crează o atmosferă romantică și glamuroasă la această masă de Crăciun. Ilex verticillate (aceasta este acea plantă cu fructe mici și roșii) și frunzișul de eucalipt completează minunat crenguțele de crăciunițe. Mai multe tulpini tăiate au fost aranjate împreună cu conuri de brad pe farfurie.

Nuanțele calde de verde închis au un efect calmant și creează o atmosferă relaxată. În această decorațiune de masă elegantă, ele sunt într-un contrast minunat cu nuanța de crem a crăciunițelor. Oferiți-le invitaților dumneavoastră o primire caldă și puneți-le câte o crăciuniță pe farfurie. Sfat: ca să evitați contaminarea, ori împachetați tulpinile cu hârtie de flori verzi, ori le puneți în eprubete cu apă.

Crăciunițe în stil scandinav

În acest decor elegant de inspirație nordică, crăciunițele crem sunt combinate cu crenguțe de Ilex (Ilex verticillata), Mahon de mlaștină (Eucalyptus robusta), Anthurium (Anthurium andraeanum) și Protea (Protea neriifolia) ca să creeze un aranjament artistic.

image

Crăciunițe tăiate

Atunci când sunt tăiate, crăciunițele ies în evidență datorită „florilor” (sau mai corect spus „bracteelor”, termenul lor adecvat pentru frunzele colorate) și capacitatea lor de a rezista mult timp în vază. Crenguțele crăciunițelor pot rămâne proaspete timp de aproximativ două săptămâni într-un recipient cu apă proaspătă sau într-un burete special pentru aranjamente florale.

După tăiere, este recomandat să înmuiați imediat capetele tăiate în apă fierbinte (aproximativ 60°C) pentru câteva secunde, apoi în apă rece. Într-un exemplu specific, o crăciuniță a fost plasată într-un glob de Crăciun, în care dopul mic a fost îndepărtat, iar globul a fost umplut cu apă. Acesta a fost apoi așezat într-un bol, iar o etichetă indică numele musafirului ce ocupă acel loc.

Sursa: clicksantate.ro 

Articolul Idei și sfaturi: Crăciunițe ca aranjamente și decorațiuni de masă apare prima dată în Casoteca.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole