fbpx

Restaurarea mobilierului, o alternativa eficienta unei noi amenajari

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Care este primul gand care va vine in minte atunci cand vreti sa va renovati apartamentul? Nu stiti cum sa rasfoiti mai repede cataloagele marilor magazine de mobilier si sa va configurati in minte noi si noi moduri in care va puteti aranja apartamentul sau casa.

Deschide Galeria

Ceea ce este perfect normal. Insa, cum ar fi daca pentru o clipa ati lua in calcul si posibilitatea de a maximiza spatiul in care locuiti deja si sa ii schimbati infatisarea folosindu-va de mobilierul pe care il aveti. Cel mai probabil apartamentul in care locuiti este amenajat cu mobilier clasic, ramas mostenire fie de la cei care au locuit inainte in el, fie de la parintii vostri.

Vi se pare masiv, greoi si intens folosit, asadar aspectul lui nu este unul proaspat si elegant cum ar trebui de fapt sa fie. Propunerea noastra ar fi ca, inainte sa decideti ca toate piesele de mobilier pe care le aveti sa ia drumul donatiilor, vanzarii sau cosului de gunoi, sa incercati sa il restaurati.

Piesele de mobilier vechi au un iz aparte, sunt lucrate ingrijit, cu atentie si nu dau senzatia de mobila de serie cum da mobila contemporana. Este un aspect pe care nu ar trebui sa il ignoram pentru ca un interior elegant si rafinat are nevoie de acel iz unic, de camera amenajata cu gust si atentie.

In plus, dincolo de toate avantajele estetice ale acestui mobilier, mai exista un aspect demn de luat in considerare atunci cand decidem ce facem cu mobila din casa. Reconditionarea acestora pentru a improspata amenajarea unei case ar putea avea costuri mult mai mici decat mobilarea intregului spatiu cu piese noi.

Mai mult, cand vine vorba de reconditionare ganditi-va ca puteti nu numai sa redati aspectul initial, nou, al pieselor de mobilier, ci si sa le modificati pentru a va deservi spatiul mult mai bine. Puteti integra in unele piese spatii de depozitare sau puteti schimba materialul textil folosit in cazul unor scaune sau canapele etc.

Asadar, inainte de a lua decizii pripite, consultati un designer, evaluati mobilierul pe care il aveti in proprietate si inainte de a face planurile pentru o incapere complet noua, incercati sa reconfigurati amenajarea cu aceleasi piese pe care le aveti acum. Apelati apoi la un atelier de restaurare mobila, unde veti putea evalua costurile unui proiect de acest tip si va pot face si o estimare de timp pana sa va puteti muta in „casa noua”.

In cazul in care v-am convins sa mai dati o sansa mobilierului deja existent in casa dumneavoastra si vreti sa ii schimbati infatisarea cat mai repede la costuri corecte, noi va recomandam echipa SaveMob pentru orice nevoie ati avea. 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...