Tendințe home deco inedite pentru locuința ta

Designul interior evoluează constant, iar tendințele se schimbă de la an la an. Dacă te gândești să îți reamenajezi locuința sau pur și simplu vrei să adaugi o notă de prospețime spațiului tău, îți vom dezvălui câteva tendințe inedite.

Iată câteva dintre cele mai inedite tendințe home deco pe care le poți încerca:

 Materiale naturale și texturi brute

Utilizarea materialelor naturale precum lemnul brut, piatra naturală, fibrele vegetale (ratan, bambus, sisal) și textilele din materiale organice (in, cânepă, lână) creează o atmosferă caldă, primitoare și aduce natura în casa ta.

Mobilier supradimensionat și statement

Canapeaua modulară supradimensionată sau fotoliul statement cu un design îndrăzneț pot deveni piesa centrală a livingului tău, creând un impact vizual puternic.

 Curbe feminine și linii organice

Mobilierul cu linii curbe delicate și organice, departe de liniaritatea clasică, aduce un plus de eleganță și rafinament spațiului. Poți regăsi această tendință în fotolii, canapele, mese de cafea sau corpuri de iluminat.

 Culori îndrăznețe și imprimeuri expresive

Nu te teme să folosești culori tari și vibrante precum verde smarald, albastru cobalt sau galben muștar pentru a crea un decor plin de energie. Poți accentua o pată de culoare cu ajutorul unor perne decorative cu imprimeuri expresive.

Multifuncționalitate și spații flexibile

În special pentru spațiile mici, mobila multifuncțională este o soluție salvatoare. Poți opta pentru canapele extensibile, mese cu blat rabatabil, paturi cu sertare integrate sau pereți despărțitori mobili.

Elemente vintage și de antichitate

Pentru un decor personalizat cu o poveste, poți integra obiecte vintage sau de antichitate. O comodă veche restaurată, un set de ceai din porțelan sau o oglindă cu ramă aurită pot deveni piese de rezistență.

Iluminat ambiental și scenarii de iluminat

Pentru a crea diferite atmosfere în funcție de activitate, poți folosi un sistem de iluminat ambiental cu intensitate reglabilă. De asemenea, corpurile de iluminat decorative pot fi obiecte de sine stătătoare.

 Biofilie și plante interioare

Plantele dau viață și culoare oricărei încăperi. Alege plante ușor de îngrijit potrivite cu cantitatea de lumină naturală din locuința ta.

Spații de relaxare și reconectare cu sinele

Colțurile cozy cu fotolii confortabile, zone de citit amenajate lângă fereastră sau o baie transformată în spa cu o cadă freestanding sunt elemente care te ajută să te relaxezi și să te deconectezi de stresul cotidian.

DIY și personalizare

Nu ezita să personalizezi spațiul cu obiecte handmade sau realizate de tine. Poți crea tablouri cu fotografii personale, perne decorative cu materiale textile la alegere sau obiecte din materiale reciclate.

Lasă-ți imaginația să zboare și creează-ți un loc pe care să îl numești cu adevărat acasă!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole