TUTORIAL: Cum se planteaza ardeii iuti si ardeii dulci? (VIDEO)

Ardeii dulci si ardeii iuti sunt printre cele mai plantate legume la casa omului, deoarece sunt simplu de crescut, nu necesita mult spatiu si pot fi plantate atat de cei care stau la casa, cat si de cei care stau la apartament.

Deschide Galeria

Prima intrebare pe care si-o pun majoritatea gradinarilor incepatori este daca pot planta ardei iuti si ardei dulci in acelasi pamant sau la distante apropiate unii de altii. Raspunsul este afirmativ, deoarece cele doua culturi nu se vor incrucisa, transformand toti ardeii in ardei iuti sau dulci.

Plantele de ardei trebuie plantate la aproximativ 45-50 cm una fata de cealalta, iar randurile trebuie sa fie la o distanta de 60-65 cm unul fata de altul. Solul preferat de ardei, in special de cei iuti, este unul fertil, negru si bine fertilizat in prealabil.

Daca nu dispui de un astfel de sol, nu te ingrijora, deoarece solul cumparat de la florarii sau magazinele de gradinarit sunt la fel de eficiente.

Dupa ce scoti planta din ghiveci, asigura-te ca o vei introduce in pamant pana la nivelul initial la care a fost tinuta in pamantul ghiveciului si acoper-o bine de tot cu solul din gradina. Ardeii prefera un sol bine fragmentat cu o scurgere foarte eficienta.

Odata plantati in pamant, poti opta pentru un suport metalic sau de plastic care sa fie pus in dreptul plantei. Acest suport va ajuta planta sa creasca drept si sa nu se incline cand se inalta.

Acum ca ai finalizat acesti pasi, nu iti ramane decat sa ii uzi bine cu apa, deoarece au nevoie de umezeala, iar vara, cand este foarte cald afara, asigura-te ca pamantul in care stau este udat zilnic, pentru ca planta sa nu se usuce de la caldura.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole