22 mp la superlativ! Inspiratie pentru orice amenajari de spatii mici

Cand te gandesti la un spatiu de 22 metri patrati, iti imaginezi cat de dificila va fi de realizat amenajarea. Acestea au fost si gandurile arhitectului Alexander Ladanova cand a primit proiectul apartamentului. Dar a acceptat provocarea si bine a facut pentru ca acum va putem vorbi despre acest minunat apartament, impecabil amenajat.

Desi greu de imaginat, spatiul de 22 metri patrati contine o zona de living, una de dining ce poate fi folosita si ca birou, bucatarie si baie si nu numai ca ele exista, dar se inlatuiesc armonios.

Zone functionale

Canapeaua este extensibila, astfel ca noaptea se transforma in pat de dormit. Corpul de mobila asigura suport pentru televizor, iar piesa tip soldat ofera un plus de depozitare impreuna cu sertarele din partea inferioara. Diningul face legatura intre cele doua zone, masuta si cele 4 scaune inchegand intreaga amenajare a camerei.

Canapeaua este extensibila, astfel ca noaptea se transforma in pat de dormit. Tapetul colorat aduce un plus de personalitate si culoare amenajarii.
Corpul de mobila asigura suport pentru televizor, iar piesa tip soldat ofera un plus de depozitare impreuna cu sertarele din partea inferioara.

Desi greu de imaginat, spatiul de 22 metri patrati contine acum toate functiunile necesare viitorului locatar. Avem astfel o zona de living, una de dining ce poate fi folosita si ca birou, bucatarie si baie si nu numai ca ele exista, dar se inlatuiesc armonios.

Spatiul aferent bucatariei in forma de L cuprinde corpuri de mobilier alb, cu front lucios pentru a largi vizual incapere si a reflecta lumina. Electrocasnicele sunt incorporate in mobila pentru a crea un decor unitar si placut vizual, mai ales in contextul dimensiunilor foarte reduse ale camerei. Luminile tip spoturi din tavan precum si iluminatul de accent care scoate din conul de umbra zona blatului de lucru face ca intreaga amenajare sa fie mai spatioasa, mai placuta, punand in valoare detaliile decorative.

Diningul face legatura intre cele doua zone, masuta si cele 4 scaune inchegand intreaga amenajare a camerei.

Cromatica si lumina

Jocul cromaticii sprijina tot acest efort de a distrage atentia de la dimensiunile spatiului. Astfel, tapetul si mai ales imprimeul sau jucaus contribuie la personalizarea locuintei. Il vom gasi montat pe peretele din spatele canapelei, dar si in dreptul mesei ca o modalitate de a delimita vizual fiecare functiune in parte. Nuantele de turcoaz, spre verde proaspat sunt foarte placute, iar in contextul albului si cremului, ies in evidenta intr-un mod surprinzator. Tonul de baza al amenajarii este unul crem-bej pentru a reflecta lumina si mari spatiul. Lumina naturala patrunde din belsug, iar perdelele albe, translucide sporesc efectul.

Tonul de baza al amenajarii este unul crem-bej pentru a reflecta lumina si mari spatiul. Lumina naturala patrunde din belsug, iar perdelele albe, translucide sporesc efectul.
Nuantele de turcoaz, spre verde proaspat sunt foarte placute, iar in contextul albului si cremului, ies in evidenta intr-un mod surprinzator.

Balcon pentru hobby

Surprinzator este balconul, care in mod normal ar fi fost integrat in camera pentru un plus de spatiu. Aici, designerul l-a lasat de sine statator, decorandu-l intr-un mod original. Accentele de verde incanta privirea. Ingenios, felul cum caramida originala a fost pastrata dar vopsita in alb, iar spatiile dintre ele vopsite cu verde. Atat pardoseala cat si unul din peretii laterali ai balconului au fost placati cu placi de parchet. Masina de cusut cu un aer vintage este piesa de rezistenta a amenajarii, aici fiind de fapt locul de pus in practica hobby-ul proprietarei. Nu lipsesc plantele pe pervaz. Avem chiar si un dulap cu usi glisante incastrat in perete pentru un plus de depozitare.

Atat pardoseala cat si unul din peretii laterali ai balconului au fost placati cu placi de parchet. Masina de cusut cu un aer vintage este piesa de rezistenta a amenajarii, aici fiind de fapt locul de pus in practica hobby-ul proprietarei. Nu lipsesc plantele pe pervaz.
Nu lipsesc plantele de pe pervaz. Avem chiar si un dulap cu usi glisante incastrat in perete pentru un plus de depozitare.

Holul si baia sunt doua zone foarte mici ale casei, dar care au fost excelent optimizate pentru a-si indeplini cu succes functiunea.

Holul si baia sunt doua zone foarte mici ale casei, dar care au fost excelent optimizate pentru a-si indeplini cu succes functiunea.
Baia foarte mica, dar optimizata pentru a putea fi utilizata cu folos.
Lavoar cu spatii de depozitare si cabina de dus cu scurgere in pardoseala
Accentele de verde pal reiau motivul cromatic pe care il regasim in intreaga amenajare. Gresia pentru pardoseala si braurile cu mozaic de pe pereti se imbina armonios cu nuanta predominanta de crem.

Sper ca vei gasi surse de inspiratie care te vor ajuta si pe tine in amenajarea casei tale indiferent de dimensiunile pe care le ai la dispozitie! Noi am luat deja notite!

Via: in myroom

Designer: Alexander Ladanova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole