fbpx

22 mp la superlativ! Inspiratie pentru orice amenajari de spatii mici

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cand te gandesti la un spatiu de 22 metri patrati, iti imaginezi cat de dificila va fi de realizat amenajarea. Acestea au fost si gandurile arhitectului Alexander Ladanova din Moscova cand a primit proiectul apartamentului. Dar a acceptat provocarea si bine a facut pentru ca acum va putem vorbi despre acest minunat apartament, impecabil amenajat.

Deschide Galeria

Desi greu de imaginat, spatiul de 22 metri patrati contine acum toate functiunile necesare viitorului locatar. Avem astfel o zona de living, una de dining ce poate fi folosita si ca birou, bucatarie si baie si nu numai ca ele exista, dar se inlatuiesc armonios.

Zone functionale

Canapeaua este extensibila, astfel ca noaptea se transforma in pat de dormit. Corpul de mobila asigura suport pentru televizor, iar piesa tip soldat ofera un plus de depozitare impreuna cu sertarele din partea inferioara. Diningul face legatura intre cele doua zone, masuta si cele 4 scaune inchegand intreaga amenajare a camerei.

Spatiul aferent bucatariei in forma de L cuprinde corpuri de mobilier alb, cu front lucios pentru a largi vizual incapere si a reflecta lumina. Electrocasnicele sunt incorporate in mobila pentru a crea un decor unitar si placut vizual, mai ales in contextul dimensiunilor foarte reduse ale camerei. Luminile tip spoturi din tavan precum si iluminatul de accent care scoate din conul de umbra zona blatului de lucru face ca intreaga amenajare sa fie mai spatioasa, mai placuta, punand in valoare detaliile decorative.

Cromatica si lumina

Jocul cromaticii sprijina tot acest efort de a distrage atentia de la dimensiunile spatiului. Astfel, tapetul si mai ales imprimeul sau jucaus contribuie la personalizarea locuintei. Il vom gasi montat pe peretele din spatele canapelei, dar si in dreptul mesei ca o modalitate de a delimita vizual fiecare functiune in parte. Nuantele de turcoaz, spre verde proaspat sunt foarte placute, iar in contextul albului si cremului, ies in evidenta intr-un mod surprinzator. Tonul de baza al amenajarii este unul crem-bej pentru a reflecta lumina si mari spatiul. Lumina naturala patrunde din belsug, iar perdelele albe, translucide sporesc efectul.

Balcon pentru hobby

Surprinzator este balconul, care in mod normal ar fi fost integrat in camera pentru un plus de spatiu. Aici, designerul l-a lasat de sine statator, decorandu-l intr-un mod original. Accentele de verde incanta privirea. Ingenios, felul cum caramida originala a fost pastrata dar vopsita in alb, iar spatiile dintre ele vopsite cu verde. Atat pardoseala cat si unul din peretii laterali ai balconului au fost placati cu placi de parchet. Masina de cusut cu un aer vintage este piesa de rezistenta a amenajarii, aici fiind de fapt locul de pus in practica hobby-ul proprietarei. Nu lipsesc plantele pe pervaz. Avem chiar si un dulap cu usi glisante incastrat in perete pentru un plus de depozitare.

Holul si baia sunt doua zone foarte mici ale casei, dar care au fost excelent optimizate pentru a-si indeplini cu succes functiunea.

Sper ca vei gasi surse de inspiratie care te vor ajuta si pe tine in amenajarea casei tale indiferent de dimensiunile pe care le ai la dispozitie! Noi am luat deja notite!

Via: in myroom

Designer: Alexander Ladanova

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...