Cum sa dai viata unui spatiu de 19 mp

Sa locuiesti in 19 metri patrati nu este tocmai un deziderat. Dar cand acesta este spatiul in care esti nevoit sa traiesti, atunci trebuie sa te descurci cumva. Desi ar putea sa ti se para mai usor de amenajat un spatiu mic, de fapt este mai complicat sa gasesti solutiile optime pentru a integra functionalitatile necesare. Aici este momentul cand specialistii intervin si iti ofera idei si sugestii care pot fi puse in aplicare pentru a obtine un spatiu coerent si echilibrat.

Deschide Galeria

Iata o astfel de amenajare care ne-a atras atentia prin prisma solutiilor gasite si a decorului excelent realizat! Spatiul acesta este dovada ca poti sa amenajezi cu stil pastrand functionalitatea locuintei. Haideti sa vedem ce solutii au gasit cei de la Decolabs pentru acest minuscul apartament.

Camera a fost impartita in zone functionale in aceasta ordine: bucatarie, spatiu pentru luat masa si birou la nevoie, spatiul ce coincide cu o zona de conversatii si o zona de dormit care se transforma gratie unui pat rabatabil. Mobila este toata realizata pe comanda pentru a se potrivi dimensiunilor spatiului. Masa se pliaza in interiorul bibliotecii, iar patul rabatabil ia locul canapelei pe timpul noptii. Solutiile astfel propuse se pliaza pe nevoia de a integra toate aceste functiuni in spatiul apartamentului.

Albul este predominant si am spune chiar necesar pentru a largi vizual camera si a crea impresia de spatialitate. Parchetul din lemn de stejar completeaza bine decorul pastrand o tonalitate echilibrata. Accentele de negru vin sa aduca un plus de interes decorului: corpurile de iluminat suspendate, caloriferul vopsit negru, covorasul cu motiv geometric. Pe hol, peretele-accent zugravit in albastru precum si placile de gresie inveselesc spatiul chiar de la intrare, conferindu-i personalitate.

Jocul placilor in stil patchwork le gasim si in baie, spargand monotonia albului de la faianta pana la obiectele sanitare.

Cu greu ai putea sa spui ca iti place un astfel de loc. Dar imaginile vorbesc de la sine; designerii au reusit sa contureze un spatiu echilibrat, elegant, intr-un stil minimalist absolut necesar pentru a putea sa locuiesti confortabil intr-un apartament de doar 19 metri patrati!

Sursa foto: design-homes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole