3 modele de case mici care iti simplifica existenta

Casele de dimensiuni foarte mici au castigat popularitate in ultimii ani si reprezinta solutia perfecta pentru cei care doresc sa isi simplifice viata. Cu un design inovator si bine gandit, proprietarii acestor casute au descoperit ca traiul intr-o astfel de locuinta le aduce multe beneficii. S-au simtit mai conectati cu familia, prietenii si natura, in timp ce s-au eliberat de grija ipotecii sau a consumului excesiv.

Deschide Galeria

Va prezentam cateva modele de casute care maximizeaza atat functionalitatea, cat si stilul, fara a acorda importanta dimensiunilor.

Casa omului si a copacului

Proprietarii acestei constructii din Spania si-au dorit o casa pentru oaspeti care sa dispuna de doua incaperi. Una dintre ele se afla in interiorul casei, iar cealalta gazduieste copacul din gradina casei. Denumita Casa omului si a copacului, locuinta isi propune sa aiba o larga deschidere catre natura si sa integreze mai bine elementele acesteia.

Arhitectii spanioli au prelungit fatada casei printr-un gard construit cu aceleasi tuburi metalice care inconjoara peretii locuintei. In acest mod au obtinut delimitarea perimetrului gradinii. Tuburile metalice vopsite in alb creeaza o transparenta vizibila a celor doua camere.

O casa fermecatoare bazata pe simplitate si sustenabilitate

Transformarea unei foste rulote intr-o casa confortabila, care te primeste in atmosfera curata si moderna imediat ce ii calci pragul reprezinta un proiect de succes al acestui tip de casa.

Poate dimensiunile nu impresioneaza, insa aceasta locuinta detine tot ce e necesar pentru confortul unei persoane. Mobila stratificata ajuta la eliminarea dezordinii si creeaza spatiu fara a aglomera interiorul. Cele doua usi se deschid catre curte si prelungesc livingul, favorizand patrunderea aerului curat in tot spatiul casei. Bucataria si dormitorul au parte constant de aerisire si impart cu succes spatiul limitat.

Atuurile unei case atat de mici constau in confortul si circulatia aerului care se realizeaza in intreg spatiul, datorita mobilierului practic din lemn si a ferestrelor ample.

O casa de vis pe roti, in perfecta comuniune cu natura

Urmarit de dorinta de a a-si simplifica viata, web designer-ul Alek Lisefki si-a construit propria casa pe roti folosind tehnici de constructie sustenabile care capteaza energie solara in scopuri casnice si materiale din natura.

Intreaga casa este invadata de lumina naturala, care patrunde prin cele doua usi de sticla si prin cele 10 ferestre ale casei.

Lisefki marturiseste ca locuitul intr-o casa mica il face sa nu se mai ingrijoreze in privinta facturilor si isi petrece mai mult timp in comunitate sau explorand imprejurimile.

In viitor, Alek planuieste sa adauge casei sale mai multe elemente sustenabile – panouri solare si un sistem de colectare a apelor pluviale.

Sursa foto: inhabitat.co

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole