4 utilizari pentru granit in amenajari

Granitul se numara printre cele mai extravagante materiale utilizate in amenajarile interioare. Gratie structurii si compozitiei sale ce ii confera unicitate, poate fi utilizat in placarile din bucatarie, baie, birouri sau pentru trepte, scari, pardoseli.

Deschide Galeria

Granitul este un material premium, rezistent si durabil. Impresia pe care o lasa este aceea de eleganta si calitate. Se preteaza pentru spatii intens utilizate sau traficate, este rezistent la apa, la pete si se zgarie foarte greu. De aceea, il vom intalni des in bucatarii sub forma blatului de lucru.

Inainte de a face achizitia, este bine sa va sfatuiti cu un designer de interior pentru a fi siguri ca granitul este materialul potrivit pentru amenajarea voastra. In plus, trebuie sa va asigurati ca il cumparati de la un distribuitor de incredere pentru un granit de buna calitate.

Blaturi de bucatarie

Una din cele mai comune utilizari pentru granit este in bucatarie, la nivelul blatului. Avantajele unei astfel de alegeri sunt direct proportionale cu calitatile net superioare ale acestei pietre naturale. Rezistenta la zgarieturi, lovituri, faptul ca nu se pateaza si ca se pot pune vase fierbinti direct pe blatul de granit, iata doar cateva din principalele motive pentru care il intalnim des in spatiul bucatariei.

Chiuveta din bucatarie

Chiuvetele din granit compozit (granit in amestec cu diversi polimeri) reprezinta una din optiunile preferate ale designerilor in materie de amenajari contemporane. Rezistenta granitului isi spune cuvantul si in acest caz. Se poate integra in blaturile din granit oferind astfel uniformitate la nivelul amenajarii. In plus, placile de granit se pot folosi si pentru a amenaja o statie de lucru care sa includa blatul de lucru precum si chiuveta sau doar spatiul din jurul chiuvetei. Veti obtine astfel o amenajare eleganta, calitativa, cu care veti impresiona orice musafir.

In baie

Placile de granit se regasesc cu succes si in baile generoase ca spatiu, luxuriante sau excentrice. Pardoselile sau daca se doreste, chiar si peretii pot fi placati cu piatra oferind un spectaculos design bazat pe textura sa naturala. In plus, nuantele cromatice in care sunt disponibile placile de granit precum cele de aici pot fi integrate usor in spatii caracterizate de tonuri calde.

Pavaje

Granitul poate fi o solutie interesanta pentru un pavaj in curte. Frumusetea acestei pietre naturale precum si modul de dispunere si asezare va crea un design unic si durabil deopotriva pentru orice amenajare de exterior.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole