5 din cele mai apreciate tendinte in amenajarea bucatariilor

Anul ce tocmai a trecut ne-a dus idei si tendinte din cele mai variate pentru amenajarile de interior. Ne referim astazi la amenajarile de bucatarii si la trendurile pentru care proprietarii au optat atunci cand si-au decorat aceste incaperi din casele lor.

Deschide Galeria

Parerile specialistilor asupra acestui subiect sunt variate, dar cu totii sunt de acord asupra unui singur lucru: functionalul primeaza, iar estetica completeaza, rezultatul fiind bucatarii suficient de atractive cu care proprietarii sa se poata mandri in fata invitatilor, dar care sa ramana functionale pentru uzul zilnic. Iata cateva din cele mai intalnite tendinte.

Mobilier in alb-negru. Am intalnit din ce in ce mai multe bucatarii pentru care s-a optat o abordare tip alb-negru. Dulapurile principale merg pe nuante de negru, tonuri de albastru inchis sau griuri. Pentru partea superioara, adica dulapurile suspendate, se mizeaza pe alb, crem sau bej deschis. Combinarea acestor nuante are rolul de a sparge monotonia si de a crea un centru de interes in decorul bucatariei, care nu mai este vazuta doar ca locul unde se gateste, ci ca o camera in care iti poti primi chiar si oaspetii.

Electrocasnicele incorporabile. Clientii isi doresc ca bucatariile lor sa fie spatii practice si functionale, cu toate cele necesare incluse in spatiul acestei camere, fara a fi nevoiti sa mearga pe hol ca sa deschida frigiderul sau pe balcon ca sa foloseasca aragazul sau plita. De aceea, am intalnit amenajari cu bucatarii compacte in care electrocasnicele au fost incorporate in mobila, astfel ca efectul estetic sa fie sporit. Frigiderul nu mai este o parte separata a zonelor de lucru, ci incastrat in mobilier, iar cuptoarele sau masinile de spalat vase incorporate astfel incat sa poata fi usor accesate, dar sa arate bine in ansamblul decorului creat.

Finisaje mixte. Desi otelul inoxidabil ramane cel mai utilizat pentru finisajele din bucatarie, designerii au experimentat cu diverse materiale pentru a crea un spatiu eclectic. De exemplu, nuantele de bronz, auriu sau un amestec din toate aceste pot crea efecte impresionante. Robinetii, manerele, hota sau corpurile de iluminat sunt doar cateva din elementele care pot transforma decorul unei bucatarii.

Mobilier inalt. Multe din bucatariile noastre au suprafete reduse, ceea ce implica o adaptare a amenajarii. Astfel, anul acesta am vazut din ce in ce mai multe bucatarii cu dulapuri inalte mergand pana in tavan, creand astfel mai mult spatiu pentru depozitare. Integrand dulapuri inalte, se pot incastra si electrocasnicele mai mici, precum cuptorul cu microunde, care ocupa spatiu pretios de pe blatul de lucru. Se obtine astfel o amenajare coerenta si mai placuta privirii.

Decor de inspiratie rustica. Foarte multe din amenajarile anului trecut au avut un caracter rustic prin prisma materialelor, finisajelor si a accesoriilor introduse in decor. Dorinta de reintoarcere la materiale naturale, la caldura spatiilor rustice, a determinat o crestere semnificativa a bucatariilor amenajate cu astfel de influente. Cu siguranta ca anul acesta vom asista la o ampla desfasurare a acestor tendinte, iar producatorii de mobilier si accesorii ne vor oferi o gama larga de produse din care sa alegem.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole