8 idei pentru o bucatarie mai prietenoasa cu mediul

In ultimii ani se vorbeste tot mai mult despre necesitatea de a avea grija de mediul inconjurator, si unde putem incepe cel mai bine un stil de viata eco daca nu in bucatarie. Este de datoria fiecaruia sa protejeze mediul pentru ca, in final, cu totii ne dorim o viata mai sanatoasa. Bucataria este importanta si este de asemenea locul din casa care ar trebui sa fie cel mai curat, dar nu trebuie ca din aceasta cauza sa neglijam mediul. Este important sa economisim energia si sa folosim materiale netoxice atunci cand facem curat. De asemenea trebuie sa fim atenti si la:

Deschide Galeria

1. Ventilatie

Studiile au aratat ca aerul dinautrul caselor poate fi de doua ori mai poluat decat cel din exterior. Amenajarea unei aerisiri corespunzatoare la geanul de la bucatarie poate rezolva acest lucru. Incercati si evitati solutiile care ar putea consuma electicitate, hote sau alte sisteme de ventilatie.

2. Eliminati prosoapele de hartie

Incercati sa folositi mai mult prosoapele clasice, din material texit. Acestea se pot spala si refolosi.

3. Pastrati curatenia

Pastrand curatenia in bucatarie evitati folosiea in exces a detergentului pentru curatare. Daca nu este mizerie nu este necesar sa faceti curat atat des.

4. Cumparati detergenti eco friendly

Inainte sa achizitionati detergetii cititi specificatiile de pe eticheta si cumparati-le doar pe cele care polueaza mai putin mediul. Desi sunt mai greu de gasit ele exista.

5. Becurile ecologice

Acestea se gasesc in comert la preturi decente si va ajuta sa scadeti factura la electricitate.

6. Izolarea termica

Ideal ar fi ca toata casa sa fie izolata termic, atat a peretilor, a acoperisului cat si a geamurilor. Asta ar reduce considerabil costurile facturii la energie, desi investitia initiala poate vi se pare un efort.

7. Faceti cumparaturile cat mai aproape de casa

Astfel evitati consumul de benzina pentru deplasarile cu masina personala.

8. Reduceti, reutilizati, reciclati

Nu in ultimul rand ar trebui sa reconsiderati inainte de a cumpara un lucru nou. De exemplu daca s-a stricat aragazul, interesati-va daca merge reparat, daca nu se poate repara, nu il aruncati. Exista centre de colectare pentru acestea, iar unele magazine va ofera o reducere la noul aparat daca veniti la schimb cu cel vechi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole