Amenajarea gradinii-sfaturi pentru incepatori

Amenajarea gradinii este una din cele mai placute activitati pe care le poti desfasura in aer liber. Este necesar sa afli cateva sfaturi pe care sa le pui in aplicare astfel incat sa  poti avea si tu o gradina luxurianta, bogata si estetica.

Deschide Galeria

Fie ca iti doresti sa amenajezi o gradina mare sau una modesta cu cateva plante, este important tii cont de cateva detalii tehnice si mai ales sa cunosti spatiul pe care doresti sa-l decorezi.

Vizitati un centru de unde va puteti selecta plantele pe care doriti sa le introduceti. Verificati inainte marimea spatiului pe care il aveti la dispozitie si in functie de acest aspect va puteti alege plantele potrivite. Analizati in acelasi timp si cantitatea de lumina naturala pe care o va putea primi gradina.

Alegeti ghivecele pe care doriti sa le folositi in amenajarea gradinii. Chiar daca spatiul nu va permite o desfasurare prea mare, modelele potrivite de ghivece pot infrumuseta gradina mai mult decat va imaginati. Diversele modele, forme si culori va vor ajuta in selectarea acelora care se vor integra cel mai bine in viitoarea terasa sau curte a casei.

Ce fel de plante puteti alege? Mari sau mici, pline de culori sau verde tot timpul anului, exista o gama larga de plante din care puteti selecta. Recomandam plantele inalte, care se dezvolta pe verticala si pe cele cu buchete bogate, care cresc in cascada, cu tulpine si frunze dese.

Atunci cand selectati florile si plantele, mergeti pe acele tipuri care va incanta simturile. De la culori la miresmele emanate, fiecare aspect conteaza pentru a oferi un stil deosebit gradinii si mai ales, momente unice de relaxare.

Oferiti-i gradinii dumneavoastra personalitate prin decoratiuni si piese de mobilier. De la piticii de gradina pana la corpuri de iluminat pentru exterior sau mobilier colorat, orice varianta merita explorata.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole