Podeaua vopsita – un element modern pentru structuri invechite

Noile tendinte in amenajari interioare ne aduc in prim plan un nou element – podeaua vopsita. Ne-am propus astazi sa exploram acest subiect pentru toti cei care sunt in plina renovare sau cei care isi doresc o schimbare in decor.

Deschide Galeria

Lemnul face parte din structura multor podele. Desi unii dintre noi preferam structura naturala a sa, suntem convinsi ca printre voi se afla si cei care ar prefera o pata de culoare sau un model diferit. Podeaua vopsita astfel va aduce o abordare aparte, colorata, eleganta, un punct de atractie in amenajare.

Podeaua vopsita este o solutie putin costisitoare pentru cei care isi doresc o schimbare fara prea multa investitie. Betonul sau caramida poate fi vopsita usor; cu putina creativitate veti putea realiza modele placute care sa se integreze in amenajarea existenta. Linoleumul, este o varianta ieftina si rezistenta agitatiei din bucatarie. Ii puteti da si lui un aspect nou cu un strat de vopsea.

Nuantele neutre ale gresiei nu va mai atrag? Vopsiti-le. Doua culori in contrast cu aspect de tabla de sah si veti da impresia ca ati schimbat intreaga podea.

Ce culori ar trebui sa folositi? Alb, alb lucios, crem, gri sau chiar negru. Indiferent de stilul casei, albul si griul vor amplifica efectul de luminozitate atat de necesar spatiilor mici. Pentru cei mai curajosi dintre voi, recomandam rosul sau galbenul. Efectul asupra decorului va fi garantat.

Pentru un aspect feminim, folositi violet sau nuante de lavanda. Camerele copiilor ofera si ele un teren bun de explorare in culori: albastru sau verde pal.

Combinatia alb-negru in patrate, precum tabla de sah, este o combinatie clasica care nu se demodeaza; se potriveste atat intr-un spatiu traditional dar si in cele moderne. Motivele geometrice sunt si ele sursa de inspiratie. Nici dungile contrastante sau in tonuri diferite nu sunt de ignorat. Vor transforma un decor banal intr-unul deosebit. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole