5 ponturi cum sa reduci costul facturii de apa

Daca sunteti determinat sa reduceti din costurile facturilor pentru utilitati ar trebui sa luati in considerare si consumul de apa. Poate ca lunar factura nu este foarte mare, dar daca vreti sa faceti economii pe termen lung ar fi bine sa calculati cheltuielite pe un an intreg.

Deschide Galeria

Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont daca vreti sa reduceti consumul de apa al unei locuinte, si implicit al facturii:

1. Evitarea scurgerilor

Chiar daca scurgerile sunt mici, ele se aduna, iar pe parcursul unui an se pot risipi cantitati importante de apa. Asadar, daca stiti ca aveti mici pierderi la tevile de la chiuveta, reparati-le.

2. Toaletele

Cea mai mare cantitate de apa sa consuma la toaleta. Daca aveti un model mai vechi, cu circa 10 ani, luati in considerare schimbarea ei. Toaletele vechi cosuma cel putin duplu fata de ultimele modele. In aceasta situatie conteaza cantitatea de apa care se varsa din rezervor. Daca aveti un rezervor prea mare puteti pune in el o sticla umpluta cu nisip. Astfel se micsoreaza cantitatea de apa care intra in rezervor fara a afecta buna lui functionare.

3. Dusurile

Reducerea timpului petrecut la dus poate economisi intre doi si cinci litri de apa pe minut. Instalarea unui cap de dus economic va poate face sa economisiti foarte mult pe perioada unui an intreg.

Citeste si 8 idei pentru o bucatarie mai prietenoasa cu mediul

4. Aeratoare pentru chiuveta

Instalarea unor aeratoare la ghivetele din baie si bucatarie pot incetini fluxul de apa reducand consumul excesiv.

5. Izolarea tevilor

Izolarea tevilor este foarte importanta mai ales in cazul apei calde. Exista diferite materiale cu care se pot izola tevile, astfel apa pastrandu-se calda cat mai mult timp.

In general, pentru o economisire eficienta, ar trebui sa evitati consumul inutil de apa. Un exemplu in cazul barbatilor, ar fi sa nu lasa apa sa curga atunci cand se barbieresc, ideal ar fi sa foloseasca un vas in care sa clateasca aparatul de barbierit.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole