Optimizarea spatiului din locuinta – 8 idei

Atunci cand traiesti intr-o locuinta mica, principala problema este spatiul de stocare. In acest caz, miza principala este cum sa ne organizam spatiul de locuit fara a fi nevoiti sa renuntam la obiectele indispensabile. In acelasi timp, nu trebuie nici sa supraincarcam spatiul.

Deschide Galeria

Spatiile pentru stocare amenajate in interiorul pieselor de mobilier se pare ca sunt solutiile care pot fi luate cel mai des in considerare. Iata 8 exemple de amenajari care au imbinat creativitatea cu functionalitatea, iar rezultatele bune se pot vedea de la sine:

Citeste si 17 modalitati ingenioase de a-ti organiza hainele

  1. Stocarea lucrurilor sub pat este destul de cunoscuta. Dar stocarea lucrurilor in podea este destul de ingenioasa si poate reprezenta un mod inteligent de a folosi spatiul disponibil dintr-o camera mica.
  2. Amenajarea unei platforme in interiorul carora sunt sertare si compartimente este o idee cat se poate de inteligenta.
  3. Utilizarea scarii ca spatiu pentru depozitare este o idee tot mai populara in locuintele moderne.
  4. Bucataria este probabil camera care are cel mai mult nevoie de spatiu pentru depozitare. O bucatarie ordonata arata mult mai curat. Pe spatarul coltarului poate fi amenajat un loc pentru depozitarea ustensilelor pe care le folositi mai rar.
  5. Pentru laptop ati putea sa confectionati un mic sertar in interiorul mobilei de bucatarie, iar de fiecare data cand veti avea nevoie de el poate fi tras cu usurinta.
  6. Tot din categoria ordonarii lucrurilor din bucatarie, in partea de jos a coltarului pot fi amenajate niste sertare.
  7. Fiecare casa are niste spatii mici care pot fi folosit pentru depozitare si la care sigur nu v-ati gandit. De exemplu in interiorul tocului de la una din usi poate fi amenajat un sertar perfect pentru stocarea lucrurilor mici.
  8. Asa cum am mai mentionat, folosirea pentru depozitare a spatiului de sub pat este foarte frecventa. Iata un exemplu in care este folosita intreaga zona de sub saltea. Cu ajutorul unui mecanism simplu, salteaua se ridica iar spatiul de sub ea poate fi accesat cu usurinta. 

Citeste si Cum sa cultivi capsuni intr-un tub de PVC

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole